Vettel a buli után attól félt, hogy elefántot hallucinál

Forma-1, Sebastian Vettel, Red Bull Racing, Indiai Nagydíj 2013
NOIDA, INDIA - OCTOBER 27: Race winner and 2013 Formula One World Champion Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing celebrates with team mates in the pitlane following the Indian Formula One Grand Prix at Buddh International Circuit on October 27, 2013 in Noida, India. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Humoros történetet osztott meg Sebastian Vettel az indiai élményeiről egy rajongói kérdezz-felelek során. Elárulta, az utolsó világbajnoki címe után olyan jól sikerült a buli, hogy másnap nem hitt a szemének.

Néhány év távlatából már lassan történelemnek tűnik, de a 2010-es évek elején Sebastian Vettel volt az a versenyző, akit le kellett győzni ahhoz, hogy valaki komolyabb sikert érhessen el a Forma-1-ben. A német pilóta még a Red Bull színeiben 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet nyert és csapatát is hozzásegítette ugyanennyi győzelemhez a konstruktőri összesítésben.

Nagy buli volt Vettel 2013-as vb-címe nyomán, de az elefánt azért sok lett volna Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Paul Gilham

Vettel azóta is tart számos rekordot pályafutása legsikeresebb időszakából, és akadnak különleges részletek is. Ilyen például a korábban három alkalommal megrendezett Indiai Nagydíjak rövid története, és még rövidebb győzelmi listája, hiszen mindhárom versenyt a Red Bull akkori pilótája nyerte meg.

Nemrég a közösségi médiától híresen tartózkodó versenyző egy rajongói kérdezz-felelekben vett részt a járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően online, és egy indiai szurkoló feltette neki a kérdést, hogy milyen emlékei vannak a Buddh Circuiten megrendezett futamokról.

„Nos, az összes ottani versenyen győztem, úgyhogy imádom! – nevetett. – 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és csaptunk egy kisebb bulit egy bárban. Megittunk néhány italt, de nekem egy kicsit sok lett, aztán valamikor reggel autóval mentünk a repülőtérre.

Ő pedig azt felelte, hogy ’nem, nem, tényleg egy elefánt megy az úton!’ Ezt sohasem fogom elfelejteni, csak Indiában sétál egy elefánt az út közepén!”

Vettel humoros sztorit osztott meg az indiai rajongókkal

A német pilóta pályafutása negyedik címét emlékezetesen ünnepelte, a célegyenesben gumit füstölve üdvözölte a közönséget, amelynek tagjai hangosan éltették a világbajnokot. Vettel ezután leborult a Red Bull előtt, majd a főtribün előtti kerítésre is felkapaszkodott. Fölényét jellemzi, hogy a vb-címet a 19 futamos szezon 16. versenyén biztosította be, ezzel Indiát is beírta az F1 történelemkönyvébe.