Társoldalunk:

Alfa Romeo-csapatfőnök: Schumacherben megvan, ami az F1-es világbajnoki címhez kell

2020.09.30. 09:05

A Ferrari két akadémistája, Mick Schumacher és Callum Ilott az Eifel Nagydíj pénteki szabadedzésén egyaránt Forma-1-es autót vezethet, egyikük az Alfa Romeo, másikuk a Haas színeiben. A két istálló csapatfőnöke nem győzte dicsérni őket.

A Forma-2-ben a bajnoki címért csatázó Mick Schumacher és Callum Ilott egyaránt hatalmas lehetőségként tekint arra, hogy az Eifel Nagydíj pénteki első szabadedzésén végre élesben is Forma-1-es autót vezethet, előbbi ráadásul hazai pályán teheti mindezt. Noha mindketten vezettek már aktuális F1-es autót, szavaikból kitűnik, hogy a Forma-1-es versenyhétvégén való részvétel azért más, mint egy teszt.

Mick Schumacher ismét az Alfa Romeónál kap lehetőséget, ezúttal szabadedzésenForrás: AFP/Andrej Isakovic

„El vagyok ragadtatva, hogy megkapom ezt a lehetőséget a szabadedzésen, az pedig még különlegesebbé teszi ezt, hogy a hazai közönségem előtt, a Nürburgringen veszek részt először Forma-1-es versenyhétvégén – mondta az F2-es pontversenyt vezető, az Alfa Romeóban Antonio Giovinazzi helyét elfoglaló Mick. – Meg szeretném köszönni az Alfa Romeónak és a Ferrari versenyzői akadémiájának, hogy lehetővé teszik, hogy másfél évvel a közös tesztünk után ismét magamba szívjam a Forma-1 levegőjét. A következő tíz napban jól fel fogok készülni, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapatnak, és értékes adatokat gyűjtsek nekik a hétvégére."

Frédéric Vassuer, az Alfa Romeo csapatfőnöke úgy véli, Mickben megvannak azok a tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy Forma-1-es világbajnoknál. Kétségtelen, hogy Mick az egyik nagy tehetsége az utánpótlásnak, ezt az eddigi eredményei is mutatják. Nyilvánvalóan gyors, ugyanakkor következetes és érett is az autóban. Ezek mind egy jövőbeli bajnok ismérvei – mondta Vasseur. – Lenyűgözött minket a hozzáállásával és a munkamoráljával, amikor tavaly velünk volt. Várjuk, hogy ismét együtt dolgozzunk vele a Nürburgringen."

Noha számára nem lesz hazai a környezet, a szabadedzésen a Haas színeiben Romain Grosjean helyén vezető Ilottnak szintén kedves a Nürbugring, miután itt állhatott először dobogóra autóversenyen a Forma-3-as Európa-bajnokság 2015-ös ottani hétvégéjén.

Ilott Grosjean helyét veheti át a HaasbanForrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

„Igazi megtiszteltetés, hogy részt vehetek először egy szabadedzésen, és hogy mindezt a Haas F1 Team színeiben tehetem meg. Elképesztő, hogy minderre egy olyan pályán kerül sor, amely az egyik kedvencem, hiszen karrierem során először itt állhattam dobogóra még 2015-ben. A Nürburgring sokat jelent nekem, ez a pálya valódi hagyományokkal rendelkezik, úgyhogy nagyszerű, hogy először itt vezethetek Forma-1-es versenyhétvégén. Köszönettel tartozom a Haas F1 Teamnek és a Ferrari versenyzői akadémiájának a remek lehetőségért. Szórakoztató és izgalmas lesz, azt tervezem, hogy a legtöbbet kihozom belőle, már nagyon várom."

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke méltatta a 21 esztendős brit pilótát, és elmondta, hogy örömmel segítenek neki. Callum Ilott az idén világosan megmutatta, hogy a Ferrari miért tartja őt ilyen sokra. A 2020-as szezon során négy pole pozícióval és három győzelemmel tanúságot tett a kivételes tempójáról és versenyképességéről, mindezt egy nagyon magas színvonalú Forma-2-es szezonban. Boldogan adjuk meg neki a lehetőséget, hogy Forma-1-es autót vezessen a Nürburgringen."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK