A Ferrari ismét új fejlesztésekkel készül, de sokat ezektől sem vár

Forma-1, Orosz Nagydíj, péntek, Charles Leclerc, Ferrari
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Zsinórban a második futamra fog fejlesztéseket vinni a Ferrari az idei autójához, a maranellóiak azonban továbbra sem várnak nagy előrelépést.

Az Orosz Nagydíjon Charles Leclerc a Ferrari legjobb eredményét érte el az elmúlt öt versenyt tekintve, amikor a hatodik helyen intette le őt a kockás zászló. A monacói pilóta csapattársához, Sebastian Vettelhez hasonlóan a Toszkán Nagydíjhoz képest több fejlesztéssel az autóján versenyzett, ugyanakkor szerinte és Mattia Binotto csapatfőnök szerintem nem ennek volt köszönhető a viszonylagos jó eredmény.

Leclerc hatodik helye nem a fejlesztések eredménye volt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A Ferrari új hátsó szárnyvéglapokkal, valamint az orrkúpot érintő módosításokkal érkezett Szocsiba.

Ezek a fejlesztések azonban Leclerc és Vettel elmondása szerint is olyan aprók voltak, hogy az autó vezetései közben nem éreztek belőlük semmit.

„Vezetési szempontból nem éreztünk nagy különbséget, az adatok azonban azt mutatták, hogy történt egy kis előrelépés – nyilatkozta a monacói pilóta. – Ezt vártuk, úgyhogy ez már pozitívum. Most már a következő futamot várom, ahová valami nagyobb fejlesztés érkezik."

– mondta Vettel. – Az biztos, hogy rosszabbak nem leszünk tőle, a következő futamokon pedig remélhetőleg megerősítést nyer, hogy egy kicsit jobb lett velük a tempónk."

Mattia Binotto megerősítette Leclerc szavait azzal kapcsolatban, hogy a következő futamra is újításokkal mennek, ő azonban csap apróságokról beszélt. „Ahogy Charles is mondta, lesz néhány további fejlesztésünk a Nürburgringen, de megint csak semmi komoly. Számunkra ugyanakkor ezek is fontosak, figyelembe véve a versenyképességünket. Ezután a szezon végéig főként a diffúzorra koncentrálunk, de hogy mikorra [lesznek azzal kapcsolatos fejlesztéseink], azt még nem határoztuk meg."

Az SF1000 a nürburgringre is kap újításokat Forrás: Getty Images/AP/Pavel Golovkin

Azt Binotto sem gondolja, hogy Oroszországban az újításoknak volt köszönhető Leclerc hatodik helye, sokkal inkább a szocsi pálya feküdt az SF1000-nek. „Nem hiszem, hogy mindez a fejlesztések eredménye volt. Persze egyértelműen segítettek, de nem ez az ok.

Reménykedjünk benne, hogy ismét versenyképesebbek leszünk, ami legalább azt az esélyt megadja a pilótáknak, hogy a jövőben jobb helyezésekért küzdhessenek."