Társoldalunk:

Red Bull: Az idei Mercedes a legjobb, de kezdenek elkényelmesedni

2020.09.29. 17:15

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke méltatta az idei pontversenyt vezető Mercedes-csapat autóját, de úgy véli, ha a saját fejlesztéseik hatékonyabbak lennének, verhető lenne az ellenfél.

Az Orosz Nagydíj után is őrzi a Mercedes a szinte hibátlan idei mérlegét, Valtteri Bottas győzelme azt jelentette, hogy az első 10 futam során mindössze a 70. évforduló Nagydíján nem a világbajnoki címvédő valamelyik autója haladt át elsőként a célvonalon. A második silverstone-i futamot Max Verstappen nyerte a Red Bull színeiben, ő Szocsiban is 2. lett, de nem tudott támadni a győzelemért.

A Mercedes nyert, de a sikerük nem volt makulátlanForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Yuri Kochetkov

A hétvége előtt a holland pilóta leszögezte, hogy nincs esélye az idei világbajnokság megnyerésére, és a leintés után is azt mondta, Lewis Hamilton büntetése nélkül mindkét Mercedestől vereséget szenvedett volna. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is elismerte, hogy a világbajnoki címvédő idén is nagyon kemény ellenfél.

„Az autónk minden részén fejlesztenünk kell, a Hondával közösen az egész csapatunk erre összpontosít, úgyhogy nem csak egy terület van. A Mercedes nagyon jó munkát végzett az idén, az elmúlt hat-hét év során talán a mostani a leginkább kiforrott és a legsokoldalúbb autójuk. Nagyon magasra tették a lécet, de nekünk is erre kell törekednünk.”

Noha a Mercedes egyik autója szinte mindig győz, gyakran hiba csúszik a számításaikba, és a másikkal valami probléma merül fel. Ez legtöbbször Bottast sújtja, de Monzában Hamiltont is behívták kereket cserélni, amikor zárva volt a bokszutca, és a szabálytalanul elvégzett rajtgyakorlatok miatt elvesztették a győzelmet Szocsiban is. Horner szerint az ilyen bakik révén sebezhető az ellenfél.

A Red Bull nem elég gyors ahhoz, hogy profitálhassanak a Mercedes hibáibólForrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

„Ezért lenne nagyon fontos, hogy legyen egy autónk, ami a kihívójuk lehet, mert operatív szempontból a mi csapatunk nagyon erős – nyilatkozta Horner az Orosz Nagydíj után. – Ezt a leggyorsabb kerékcserékkel ismét bizonyítottuk. A rekordot nem döntöttük meg, de nagyon közel kerültünk hozzá, a leggyorsabb volt, amit mi, magunknak mértünk. Az én órám 1,8 másodpercet mutatott.”

A csapatfőnök kijelentette, ők csak a saját teljesítményük javításán dolgozhatnak, és elismerte, hogy bizonyos szempontból egyszerűbb üldözőnek lenni. „Néha becsúszhat az elkényelmesedés, amikor az ember ilyen sokáig tarol” – jegyezte meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK