Társoldalunk:

Bottas nem érti, kritikusai hogyan várhatják el tőle, hogy megfutamodjon

2020.09.28. 11:17

Az Orosz Nagydíjat megnyerő Valtteri Bottas nem érti azokat az embereket, akik másokat kritizálnak. A finn versenyző mindenkit biztosított róla, hogy nem fogadja meg kritikusai tanácsait.

Valtteri Bottas idei második, pályafutása kilencedik Forma-1-es futamgyőzelmét szerezte az Orosz Nagydíjon. A finn pilótának nem ez volt az első olyan sikere, amely után elküldte melegebb éghajlatra a kritikusait a csapatrádióban. A Mercedes versenyzője a levezető körben a tavalyi Ausztrál Nagydíj után szállóigévé vált, „Akit érint, azok b.....k meg!" üzenettel reagált az őt ért kritikákra, majd a verseny utáni sajtótájékoztatón kifejtette, hogy nem igazán érti azokat, akik másokat szidnak.

Bottas a győzelemért járó trófeával - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A tavalyi Ausztrál Nagydíj után Bottas azt mondta, hosszú lenne felsorolni azoknak a nevét, akiknek üzent. Ezt most sem tette meg, helyette

közölte, hogy az őt kritizálók hatására sem fog megfutamodni a Lewis Hamilton elleni harctól.

„Őszintén nem értem azokat az embereket, akik szükségét érzik mások kritizálásának” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón. Tudod, vannak, akik azt mondják nekem, hogy nem is kéne érdekeljen az egész, inkább adjam fel. De hogyan tehetnék ilyet? Soha nem fogom feladni, úgyhogy csak ismételten a legjobbakat akartam kívánni nekik. Egyszerűen csak kijött."

A kilencszeres futamgyőztes tudja, hogy szerencséje is volt Hamilton büntetésével, a legfontosabbnak azonban azt tartja, hogy soha ne adja fel, hiszen ezt már az időmérős vereség után megtehette volna.

Nem adja fel a harcot Hamilton ellen - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„A legfontosabb, hogy minden egyes versenyhétvégére magabiztosan érkezem és úgy gondolom, hogy meg tudom csinálni. Mindig is ilyen leszek, mert ilyen mentalitással kell hozzáállni. A szombati nap kemény volt, mégsem adtam fel, hanem a dolgok pozitív oldalát néztem. Tudtam, hogy ma meglesznek a lehetőségeim, és a dolgok végül nekem kedvezően alakultak. Remélem, ezzel bátoríthatom az embereket arra, hogy ne adják fel, mert ez a legnagyobb hiba, amit az életben el lehet követni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK