Társoldalunk:

Hatalmas baleset miatt félbeszakították az F2 sprintversenyét

2020.09.27. 11:16

Óriási baleset történt a Forma-2 délelőtti sprintfutamán Szocsiban, Luca Ghiotto és Jack Aitken ütközött nagy sebességgel a gumifalnak. A pilóták sértetlenül szálltak ki az autóból, de a károk olyan mértékűek voltak, hogy nem indították újra a futamot.

A szokásoknak megfelelően vasárnap délelőtt rendezték a hétvége második F2-es versenyét, a sprintfutamot Szocsiban. Már a viadal eleje sem ment simán, hiszen Guilherme Samaia ütközött Jake Hughes-zal, és előbbi kiesése miatt virtuális biztonsági autó volt érvényben. 

Ennyi látszódott Ghiotto autójábólForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason

Ez azonban semmi nem volt ahhoz képest, ami a 7. körben történt, amikor Luca Ghiotto Jack Aitken mellé ért a 3-as kanyarban, és meg akarta előzni a brit pilótát. A két autó összeért, és hatalmas sebességgel vágódtak bele a gumifalba, főleg az olasz versenyző becsapódása volt ijesztő.

A futamot piros zászlóval megszakították, hiszen a gumifal jelentős mértékű javításra szorult. Nem sokkal később a versenyirányítás úgy döntött, hogy nem is indítja újra a viadalt, így a pilóták az akkori állás alapján a normál pontmennyiség felét kapták meg.

Ghiotto autójaForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

A győztes így a kínai Guanyu Zsu lett, mögötte Nyikita Mazepin és Mick Schumacher végzett. A két érintett pilóta hivatalosan a 4. és az 5. pozícióban fejezte be a versenyt, miután piros zászló esetén a korábbi állást veszik figyelembe. A német pilóta így 22,5 pontra növelte előnyét Callum Ilott előtt, a bajnokságból pedig már csak a két bahreini hétvége van hátra.

A baleset utáni pillanatokForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason - Formula 1

 

Aitken autója is nagyon összetörtForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason - Formula 1

 

Ghiotto kocsiját is sikerült kiszedniForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason - Formula 1

 

Nagy munka lesz az F1-es futamig helyrehozni a károkatForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

 

Még Michael Masi, az FIA versenyigazgatója is kiment a helyszínreForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Dan Istitene

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK