Társoldalunk:

Leclerc boldog, a letört Vettel nem érti a taktikát

2020.09.27. 16:04

Charles Leclerc-rel kis túlzással madarat lehetett volna fogatni az Orosz Nagydíj után, a monacói pilóta annyira örült a váratlan jó eredménynek. Ugyanez nem volt elmondható Sebastian Vettelről, aki szerint a csapat túl sokáig tartotta kint őt a pályán a kerékcseréje előtt.

A katasztrofális időmérő edzés után a verseny már jobban sikerült a Ferrari számára az Orosz Nagydíjon, legalábbis ami Charles Leclerc-t illeti, Sebastian Vettel ugyanis csak a 13. helyen zárt. A monacói és a német pilóta verseny utáni hangulatán szemmel látható volt az óriási különbség, Leclerc feldobottan nyilatkozott, a négyszeres világbajnok viszont igencsak le volt törve.

Leclerc-nek jó versenye volt - Galéria!Forrás: AFP/Getty Images/Kirill Kudryavtsev

„Nem, egyáltalán nem számítottam ilyen eredményre, úgyhogy meglepetés volt, hogy őszinte legyek – válaszolta Leclerc a Sky Sports riporterének azon kérdésre, hogy előzetesen gondolt-e rá, hogy a hatodik helyen végezhet. – Pénteken elég rossz munkát végeztem az autóban, különösen a versenyszimuláció során a gumikkal, úgyhogy nem számítottam ekkora ugrásra a versenyre, egyértelműen meglepetés volt, de egy nagyon jó meglepetés. Ez volt a legjobb, amit ma elérhettünk."

Leclerc elmondta, hogy különösen az utóbbi időszak frusztráló futamai után jött jól egy ilyen eredmény. „Nagyon-nagyon nehéz hétvégék vannak mögöttünk, mentálisan is nehéz volt például Mugellóban, ahol jó rajt után minden körben megelőzött valaki. Ezt nagyon nehéz lenyelni. Hogy végre van egy olyan futam, amelyen az autó és én is pozitív jeleket mutattunk, mert szerintem jól vezettem, az boldoggá tesz. A mai olyan nap volt, amikor kihasználtuk az adódó lehetőségeket, most ugyanezt kell tennünk a szezon hátralevő részében is."

Sebastian Vettel ezzel szemben érthető módon nem tudott minek örülni, miután úgy is csak 13. lett, hogy a 14. helyről rajtolt, és két vetélytársa már az első körben kiesett. Nem volt jó az első köröm, nem tudtam profitálni a balesetekből. Utána beragadtam, nem tudtam feljebb kapaszkodni, nem tudtam előzni, igazán szenvedtem. Ha ott előrébb tudok jönni, az megváltoztatta volna a versenyemet, de nem tudtam. A mai teljesítmény nem volt elég jó."

A kép csalóka, Hamilton a kerékcseréje után került Vettel mögé, akit minden nehézség nélkül előzött meg - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Kérdésre Vettel elmondta, hogy ha újrakezdhetné a versenyt, hamarabb kijönne a bokszba. Más kérdés, hogy akkor nem tudná feltartani a két Renault-t, amelyek közül az egyiket Leclerc végül meg tudta előzni. „Nem sok mindent csinálnék másképp, talán előbb jönnék ki kerékcserére, mert szerintem nem volt értelme addig kint maradni, mivel elég lassúak voltunk" – mondta a német.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK