Schumacher fia nem sajnálja Hamiltontól apja rekordját

Forma-2, Mick Schumacher, Orosz Nagydíj, Prema
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Mick Schumacher of Germany and Prema Racing prepares for practice ahead of the Formula 2 Championship at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher nem bánja, hogy Lewis Hamilton minden bizonnyal meg fogja dönteni édesapja egyik legfontosabb rekordját, és csúcstartó lesz a futamgyőzelmek számában. 

Lewis Hamilton az Orosz Nagydíjon jó eséllyel beállítja Michael Schumacher 91-es futamgyőzelmes rekordját, a Nürburgringen pedig akár meg is döntheti azt. Természetesen semmi nem garantálja, hogy így lesz, ahhoz azonban tényleg nem kell nagy jóstehetség, hogy kijelentsük, a hatszoros világbajnok előbb-utóbb átadja a múltnak a hétszeres világbajnok csúcsát, és igen meglepő lenne, ha ezt ne tenné meg már az idén. A Forma-2-ben versenyző Mick Schumachernek pedig nincs ezzel semmi problémája.

Hamiltonnak már csak egy győzelem kell a rekordbeállításhoz Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Több pilóta, köztük Sebastian Vettel is elmondta már a véleményét Schumacher rekordjának várható megdőléséről, a négyszeres világbajnok például némileg szomorú lesz, mivel a mai napig a hétszeres világbajnokot tartja a „hősének." Elképzelhető, hogy Schumacher 21 esztendős fia sem fog repesni az örömtől, amikor már Hamilton lesz minden idők legtöbb Forma-1-es futamgyőzelemmel rendelkező pilótája, ennek ellenére pozitívan állt a kérdéshez.

– mondta Mick Schumacher. – Szerintem Lewisnak nagyon-nagyon jó, következetes és pozitív sorozata volt, mi pedig szerintem a jó oldalát is látjuk a rekorddöntésének. Nyilván jó a sportnak, mivel ő nagyon befolyásos alakja a Forma-1-nek."

Mick az idén a Forma-2-ben versenyez, de könnyen elképzelhető, hogy jövőre bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Akárhogy is lesz, már most nagy célt tűzött ki maga elé: szeretné, ha ő lenne az, aki visszaszerzi a Schumacher-családnak a hamarosan Hamiltonhoz kerülő rekordot.

„A következő cél azt hiszem a számomra az lesz, hogy ha fellépek a Forma-1-be, akkor én döntsem meg az ő rekordját" – jelentette ki.

Mick Schumacher nem bánja, hogy Hamiltoné lesz az apja rekordja Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

A Prema F2-es pilótája azt is elárulta, hogy eddigi karrierje során mindössze pár szót váltot Hamiltonnal, és most, a rekord kapcsán sem tudnak beszélgetni, hiszen a koronavírus-járvány miatt más "buborékban" vannak.

„Ő azután érkezett a Mercedeshez, hogy az apukám elment. Persze néhányszor ott voltam a pályán és bizonyos alkalmakkor tudtam beszélgetni vele, de nyilvánvalóan nagyon elfoglalt ember. Persze én is az vagyok, most pedig a COVID miatt is elég nehézkes lenne beszélgetnünk egymással. Jelenleg saját magamra koncentrálok, és Lewis is ugyanezt teszi" – modndta Schumacher.