Hamilton közönyös iránta, Vettel szomorú lesz, ha megdől Schumacher rekordja

Forma-1, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Brit Nagydíj, 2012, McLaren, Mercedes
MONTE CARLO, MONACO - MAY 23: Lewis Hamilton (R) of Great Britain and McLaren talks with Michael Schumacher (L) of Germany and Mercedes GP at the drivers press conference during previews to the Monaco Formula One Grand Prix at the Monte Carlo Circuit on May 23, 2012 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem igazán foglalkoztatja Lewis Hamiltont az, hogy az Orosz Nagydíjon beállíthatja Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját. Sebastian Vettel ezzel szemben szomorú lesz, amikor ez megtörténik, de Hamilton miatt azért valamennyire örülni is fog.

A Mercedes idei formáját és az előző évek Orosz Nagydíjain mutatott teljesítményét, valamint Lewis Hamilton Valtteri Bottas elleni fölényét elnézve nem lenne meglepő, ha a hatszoros világbajnok ezen a hétvégén beállítaná Michael Schumacher éveken keresztül megdönthetetlennek hitt 91 futamgyőzelmes rekordját.

Mindez Hamiltonnak azonban nem igazán jelent semmit, ahogy a Red Bullnál versenyző Max Verstappennek sem. Ellenben a Schumachert gyerekkora óta bálványozó, a hétszeres világbajnokkal később baráti kapcsolatot ápoló Sebastian Vettelnek igen.

Schumacher és Hamilton 2012-ben Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Clive Mason

Jó ideje nem kérdés már, hogy hacsak valami váratlan dolog nem történik, Hamiltont senki és semmi nem fogja megállítani Schumacher rekordjának beállításában, majd megdöntésében. Maga az érintett azonban nem igazán foglalkozik ezzel.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mit fog jelenteni nekem. Ha megtörténik, akkor előbb-utóbb meg fog, mert nem távozom egyhamar” – utalt arra az egyelőre 2021-re szerződéssel nem rendelkező Hamilton az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy még jó ideig a mezőny tagja lesz.

Természetesen megtiszteltetés, de valójában nem igazán jelent semmi többet."

Hasonló közönnyel viseltet a rekord iránt Max Verstappen, aki kijelentette: csak a saját eredményei érdeklik. „Én csak a saját [teljesítményemmel] foglalkozom, próbálok versenyeket és bajnokságokat nyerni, nem igazán foglalkoztat, hogy ki hajt a világbajnoki címért és már hány bajnoki győzelme van. Ezt nem tudom befolyásolni, csak magamat tudom irányítani és együtt dolgozni a csapatommal, hogy versenyképesebbek legyünk, és megállítsuk őket a győzelmek terén."

Hamiltonnál és Verstappennél nagyobb érdeklődést mutatott a téma iránt Sebastian Vettel, aki érzelmileg abból a szempontból érintett, hogy a Mercedes versenyzője az ő gyerekkori hősének egyik legnagyobb rekordját készül beállítani, majd megdönteni. Mindez értelemszerűen nem esik jól a Ferrari versenyzőjének, aki ezzel együtt nem sajnálja Hamiltontól a sikereket.

Vettel egyik szeme sírni, a másik nevetni fog Hamilton rekordbeállításakor Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

„Szerintem ez mindig is egy olyan szám volt, amit lehetetlennek tűnt elérni, de az elmúlt éveket és Lewis eredményeit látva egyre közelebb és közelebb került hozzá – nyilatkozta Vettel. – Már csak idő kérdése, hogy elérje,

és amit az idei évben, valamint a következő években el fog. Persze nem tudom, hogy marad-e a Forma-1-ben, de gyanítom, hogy igen. Úgyhogy vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban, de így érzek."