Társoldalunk:

Stroll üdvözölte Vettelt, Pérez nem neheztel rá az átigazolás miatt

2020.09.24. 16:51

Reagáltak a Racing Point versenyzői arra, hogy jövőre Sebastian Vettel vezeti majd az Aston Martin egyik F1-es autóját, ami Lance Stroll szerint a híres brit versenyzöld színben lép pályára.

A két héttel ezelőtti Toszkán Nagydíj előtt derült ki, hogy Sergio Pérez az év végén elhagyja a Racing Pointot és Sebastian Vettel érkezik a csapathoz, ami jövőre az Aston Martin színeit képviseli. A mexikói pilóta csalódott volt a fejlemények miatt, az Orosz Nagydíj előtt pedig elárulta, a viszonya is gyorsan változni kezdett az istálló tagjaival.

Pérez távozik az év végén a Racing Pointtól - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Mióta a hír megjelent, a csapatban néhányan elkezdtek titkolózni – nyilatkozta az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerintem ez nem jó. Pillanatnyilag a lehető legőszintébbnek kellene lenniünk, hogy elérjük a céljainkat, és annyi pontot szerezzünk, amennyire csak lehetőségünk van” – nyilatkozta Pérez, aki hét szezon után távozik Silverstone-ból.

Pérez a döntés ellenére kijelentette, nem neheztel a helyére érkező Vettelre és a csapatot is méltatta. „Nos, utálom Sebastiant! – viccelt. – Nem, nincs Sebbel semmi gondom, nagyszerű srác, remek pilóta, és szerintem szenzációs csapathoz fog csatlakozni, amivel szerettem volna folytatni, mert jók a kilátásai, különösen a következő szezonra.”

„Amikor az ember nem olyan végkifejletre jut, amit szeretne, akkor csalódott, de elég régóta itt vagyok már, megértem a döntés mögötti okokat. Nem csinálok személyes ügyet ebből, továbblépek, és bármi is jön ezután, örülni fogok neki.”

Vettel csapattársa a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance Stroll lesz. A kanadai pilóta az előző nagydíj alkalmából elismerte Pérez érdemeit, de a sajtón keresztül és személyesen is üdvözölte a négyszeres világbajnokot.

Legutóbb a Jaguar képviselte a britek színeit a Forma-1-ben 2000 és 2004 közöttForrás: Getty Images/Mark Thompson

„Bekopogtam a motorhome-jába Mugellóban és kezet ráztunk, üdvözöltem a csapatban. Nagyon izgalmas lesz, már várom” – utalt Vettel érkezésére.

Újságírói kérdésre válaszolva Stroll azt is elárulta, hogy az Aston Martin érkezésével a várakozásoknak megfelelően valószínűleg nem marad meg a rózsaszín arculat, hanem visszatér egy másik híres színösszeállítás. „Úgy tudom, hogy brit versenyzöld lesz, úgyhogy elég menő” – mondta.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK