Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Nem azért jövök vissza az F1-be, hogy vendéglőkbe járjak

2020.09.25. 06:03

Újra győzni szeretne a Forma-1-ben a jövőre visszatérő Fernando Alonso, de úgy véli, még 2022-ben is csak remélni lehet, hogy megszakad Lewis Hamilton és a Mercedes sikerszériája. Már elkezdett beépülni a Renault kötelékébe.

A héten megkezdődött Fernando Alonso felkészülése a hivatalosan jövőre esedékes F1-es visszatérésére. Hétfőn a Renault angliai gyárában, Enstone-ban járt, szerdán pedig a franciaországi motorfejlesztő részleghez látogatott, majd sajtótájékoztatót is tartott az Amazon Prime-on megjelent dokumentumfilm-sorozata apropóján.

Alonso a héten meglátogatta a Renault F1-es gyáraitForrás: DPPI/Renault

Alonso elárulta, az előző két év során voltak dolgok, amelyek jobban érdekelték a Forma-1-nél, (sportautó-versenyeken, az Indianapolis 500-on és a Dakar-ralin is indult), de úgy érezte, az F1-ben esedékes szabályváltozások jó alkalmat biztosítanak a visszatérésére, viszont nem tudta, mihez kezdjen azután, hogy a reformokat 2022-re halasztották.

„Várjak 2022-ig az új szabályokra vagy térjek vissza jövőre, és melegítsek be a csapattal? Végül ezt választottam” – idézte a BBC a spanyol pilótát, aki kijelentette, szeretne újra sikeressé válni, de garanciákat nem tudott vállalni. „Nem azért térek vissza, hogy meglátogassam az összes város vendéglőit” – utalt az F1-es szezon helyszíneire.

„Az ember azzal a konkrét céllal indul el, hogy próbál győzni. Az 5. hely is jobb a 6-nál, de nem sokat számít, az ember vagy nyer vagy nem. Az a célunk, hogy próbáljunk győzni. Azt tudjuk, hogy a 2021-es év csak Hamiltonról és a Mercedesről fog szólni” – összegzett. – Másfél év múlva viszont mindannyian meglátjuk, hogy magasabbra tudjuk-e helyezni a lécet.”

„Rengeteget fogok edzeni, de nehéz ígéretet tenni. A remény megvan, változnak a szabályok és bízunk abban, hogy véget ér a Mercedes dominanciája.”

Alonso szerint a Forma-1-hez páratlan precizitásra van szükség. Elárulta, már most is hallgatja a Renault csapatrádióját a számítógépén és beavatják a hétvégék menetébe, ami segít neki, hogy felvegye a ritmust. Erre szüksége is lesz, mert a következő szezon előtt minimális tesztlehetőség jut neki.

„Lesz három nap Barcelonában, úgyhogy másfél nap jut nekem. Képzelhetik, milyen az, amikor három napig lehet gyakorolni, aztán irány a világbajnokság. Már előre mindennek készen kell állnia.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK