Társoldalunk:

Egyetlen opció van Pérez előtt, ha a Forma-1-ben akar maradni

2020.09.24. 06:04

Sajtóértesülés szerint egy Forma-1-es csapat neve jöhet szóba a Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez számára a 2021-es szezonra, az ülésért azonban többen is versenyben vannak.

Számos hely elkélt már a 2021-es Forma-1-es rajtrácson, de azért még így is akad több betöltetlen ülés. A középmezőnyben többek között a két Ferrari-motoros csapat, az Alfa Romeo és a Haas sem jelentette még be, hogy kik versenyeznek náluk jövőre, mindez pedig több szempontból is izgalmas heteket vetít előre, mivel mind a négy ülésre számos jelentkező akad.

Pérez lehet az egyik esélyes a HaashozForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Miután Sergio Pérez bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Racing Pointtól, a mexikói pilóta azt is elmondta, hogy nem készült B tervvel a jövőjét illetően, az F1-ben pedig akkor szeretne maradni, ha talál olyan ülést, amiben motivált tud maradni. A Motorsport.com olasz kiadása úgy értesült, hogy a jelek szerint talált, mégpedig a Haasnál, amellyel tárgyalásokat folytat.

A szaklap szerint a negyedik szezon óta a Romain Grosjean-Kevin Magnussen kettőssel felálló amerikai istálló az egyetlen reális opció Pérez számára az F1-ben maradáshoz.

Hogy a mexikói melyik versenyző helyére érkezne, esetleg a Haas mindkét jelenlegi pilótájától megválna, egyelőre nem ismert, az azonban biztos, hogy egyiküknek sincs szerződése 2021-re. Az elmúlt évek teljesítménye alapján Grosjean alatt rezeghet jobban a léc, de Magnussen is tisztában van vele, hogy akár ő is ülés nélkül maradhat.

„Természetesen jobban örülnék neki, ha aláírt szerződésem lenne” – nyilatkozta a dán pilóta az Ekstra Bladetnek.Tudom, hogy valószínűleg több tárgyalás is folyamatban van, de megtanultam, hogy ezek a dolgok ne befolyásoljanak. Nem szeretném, hogy mindez hatással legyen a pályán nyújtott teljesítményemre."

Grosjean és Magnussen helye sem biztosForrás: 2020 Pool/2020 Pool/Alejandro Garcia

Magnussen szavaiból leszűrhető, hogy a Haas Pérez mellett valószínűleg Hülkenberget, valamint a Ferrari F2-ben versenyző junior pilótáit is szemmel tartja. „A versenyzői piac egyértelműen nagyon küzdelmes, elég megnézni a neveket. Ott van Pérez és Hülkenberg, aztán a Ferrari juniorjai, mint Schumacher, Shwartzman és Ilott, mi pedig egy Ferrarihoz kötődő csapat vagyunk, akárcsak az Alfa Romeo, úgyhogy van jó néhány jelölt. Amit én tehetek, hogy továbbra is a lehető legjobb munkát végzem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK