A Red Bull le fog ülni beszélni a dühös Verstappennel

Forma-1, Toszkán Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing retires from the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen egyre frusztráltabb az őt sújtó műszaki hibák miatt, ami főnöke szerint teljesen normális. Christian Horner az Orosz Nagydíj előtt beszélni fog a holland pilótával.

Max Verstappen a legutóbbi két futamon történt nullázás után lényegében leírta a saját és csapata esélyeit az idei, de még a jövő évi világbajnoki címet illetően is. Csapatfőnöke amellett, hogy egyetért vele abban, hogy az idei évben már nincs esélyük az összetett győzelemre, megérti a holland pilóta dühét és frusztráltságát, amit szerinte csak a pillanat heve szült.

Verstappen nem rejtette el a dühét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A közös a monzai és a mugellói kiesésben az volt, hogy mindkettő a Honda erőforrására vezethető vissza. Előbbi helyszínen a csapat problémát észlelt a motorral, ezért arra utasította a pilótát, hogy adja fel a versenyt, majd a Toszkán Nagydíjon a rajt utáni métereken elment az erő, aminek következtében Verstappen hátraesett, majd balesetbe keveredett. Mielőtt kiszállt volna az autóból, keresetlen szavakkal illette a rádióban a Honda motorját,

ami a jelek szerint arra késztette Christian Horner csapatfőnököt, hogy a Red Bull honlapján megjelenő jegyzetében tisztázza a helyzetet, még mielőtt megromlana a viszony a motorgyártó és a sztárpilóta között (ahogy Alonso és a japánok között történt).

„Max frusztráltsága teljesen érthető az újabb kiesés miatt. Mugellóban az első körtől kezdve ott volt az elejében. Nagyon gyors autónk volt, aminek az egyensúlyával is valódi előrelépést értünk el. Ezért volt annyira bosszantó számára a kiesés.

– írta Horner.

„Igazán úgy éreztük, hogy a futamon felvehetjük a versenyt a Mercedesszel. Elvégezte a munka nehéz részét azzal, hogy a rajtnál megverte Lewist, onnantól pedig meccsben volt, végül azonban nem lett belőle semmi."

Verstappen a balesetbe a motorhiba miatt keveredett bele Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A csapatfőnök hangsúlyozta, hogy Verstappen a sikeréhsége miatt is volt dühös Mugellóban, valamint elmondta, hogy az Orosz Nagydíj előtt le fognak ülni vele átbeszélni, hogy milyen lépéseket tettek a problémák kijavítására.

„Ez volt zsinórban a második kiesése, ami hatalmas frusztrációt eredményezett, mert éhes a sikerre és annyira akarja azt. Ha nem lenne ennyire éhes, nem lenne az a pilóta, aki, és akit mindannyian győzelmekért harcolva akarunk látni minden egyes hétvégén. Most ki kell szellőztetnie a fejét és aztán előre tekintenie.

Az oroszországi esélyeikről Horner azt mondta, a Mercedes fölényére számítanak, de azért megpróbálják megnehezíteni a címvédő istálló dolgát. A világbajnoki pontversenyben azonban már szerinte is „kívülállók”, így mostantól minden futam olyan lesz nekik, mint egy kupadöntő.