Társoldalunk:

A Racing Pointtól kirúgott Pérez duplán keserű amiatt, hogy távoznia kell

2020.09.18. 13:02

Önmagában csalódástkeltő, ha valakit elküldenek egy Forma-1-es csapatttől, a Racing Pointtól távozni kénytelen Sergio Péreznek azonban van egy nyomós oka arra, hogy igazán rosszkedvű legyen.

A Toszkán Nagydíjon a Racing Point által bevetett fejlesztési csomag némi ízelítőt adott abból, hogy mi várható a silverstone-i istállótól a folytatásban és a 2021-es szezonban. Abban a folytatásban, amelynek Sergio Pérez a következő idénytől már nem lesz a részese, hiszen az Aston Martinná alakuló gárda Sebastian Vettelt szerződtette a helyére. A mexikói pilótának a látottak miatt keserű a szájíze.

Pérez csalódottForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A szezon eleje óta nyilvánvaló, hogy a Mercedes tavalyi autójának lemásolásával a Racing Point nagyot lépett előre az idei szezonra. Az utóbbi versenyeken azonban az is látszott, hogy fejlesztések nélkül a silverstone-i gárda egyre hátrébb eshet az erőviszonyokban. A mugellói futamra elvitt, egyelőre csak Lance Stroll autójára felkerülő fejlesztések azonban jó irányt sejtetnek. Mindezt megerősítik Pérez szavai is, aki szerint jövőre a csapat az ideinél is jobb lesz.

Tudom, hogy egy olyan autót hagyok el, ami nagyszerűnek ígérkezik a következő évre. A csapat egyértelműen erősebb lesz jövőre, mint amilyen az idén. Ebből a szempontból kicsit jobban fáj a távozás, mert tudom, hogy egy jó autót hagyok itt" – nyilatkozta a Motorsport Weeknek.

Természetesen az istálló nem állhat le a fejlesztésekkel, egyelőre azonban az is gondot jelent, hogy Stroll mugellói balesete miatt a legutóbbi újításokat mindkét pilóta megkapja a soron következő futamra.

Végre versenyképes autót kapott, erre mennie kellForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Mugellóban csak ő (Stroll - a szerk.) tudta használni a fejlesztéseket, most pedig rengeteg munka vár ránk, hogy mindkettejüknek elegendő alkatrészt gyártsunk, hogy Oroszországban mindketten az új fejlesztésekkel körözhessenek – nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatfőnök a Sky Sportsnak. – Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyit eredményeztek az újítások, de de két-három tizednyi javulást vártunk tőlük, a két autó között pedig pontosan ekkora volt a teljesítménybeli különbség."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK