Verstappen lemondott róla, hogy 2022 előtt világbajnok lesz

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Toszkán Nagydíj
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Third placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen igen borúsan látja a saját és a Red Bull Racing esélyeit a Mercedes ellen. A holland pilóta már csak a 2022-es szabályváltozásokban bízik.

Max Verstappen zsinórban két futamon, az Olasz és a Toszkán Nagydíjon is nullázott, hátránya ezzel 80 pontosra nőtt a pontversenyben vezető Lewis Hamiltonnal szemben. Noha nyolc futam még hátravan a 17 versenyes szezonból, a holland pilóta már nem foglalkozik azzal, hogy lehet-e még esélye az idén világbajnoki címet nyerni, sőt, gyakorlatilag az önerőből történő futamgyőzelemről is lemondott. Ez azt is jelenti, hogy Sebastian Vettel marad minden idők legfiatalabb F1-es vb-győztese, hiszen Verstappennek az idei év volt az utolsó esélye, hogy megdöntse ezt a rekordot.

Verstappen lemondóan nyilatkozott Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, valamint Christian Horner csapatfőnök is elszalasztott lehetőségként tekintett a Toszkán Nagydíjon történt kiesésre, mivel szerintük az RB16-os versenytempója lehetővé tette volna Verstappennek, hogy a győzelemért harcoljon. A holland pilóta feldúltan nyilatkozott a verseny után, valamint azt is elmondta, szerinte ezt és a következő évet is a Mercedes mögött fogják tölteni.

– nyilatkozta a Ziggo Sportnak. – Nem változtathatunk sokat az autón. Azt remélem, hogy 2022-ben az új szabályokkal új irányba indulunk el. Ha túl nagy a lemaradás és túl lassúak vagyunk, akkor ez most nem fog megtörténni.

Verstappen a Reutersnek azt is elmondta, hogy a Mercedest általánosságban véve segíti, hogy nagy előnye miatt már az aktuális szezonban elkezdhet a következő évre koncentrálni.

„Szerintem már a szezon elején elszalasztottuk az esélyt. A Mercedesnek a kezdetektől fogva akkor volt az előnye, hogy azt szezon közben nagyon nehéz ledolgozni. Most szerintem már minden arról szól, hogy miként szerezzük meg a harmadik helyet" – mondta, majd arra a kérdésre is egyértelmű választ adott, hogy hány győzelemben reménykedik még az idei szezonban: „Jelenleg nyers tempó alapján egyre sem."

Zsinórban két kiesés már sok volt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Azzal ugyanakkor tisztában van, hogy feleslegesen válna frusztrálttá az eredmények elmaradása miatt.

segíteni kell és irányt mutatni az autó fejlesztésével, valamint remélni, hogy a következő év jobb lesz. Biztosan nehezebb lesz, mert a McLaren is Mercedes-motort fog használni, valamint a Renault is csökkenti a lemaradását."