Társoldalunk:

A Ferrari-vezér tudja, gödörben vannak, de bízik a mérsékelt fejlődésben

2020.09.16. 08:51

Noha az idei Forma-1-es szezonban a Ferrari elkeserítően szerepel, ügyvezető igazgatója szerint pedig mindannyian tökéletesen tisztában vannak vele, hogy gödörbe kerültek, úgy véli, hogy akár már jövőre, a 2022-es szabályváltozások előtt tehetnek egy lépést a jó irányba.

A Ferrari 1000. futama csak körítésében volt méltó a patinás olasz márkához, a pályán mutatott teljesítmény jócskán hagyott kívánnivalót maga után. A helyszínről nézte végig a Scuderia küszködését Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója is, aki a tőle az idei évben megszokott őszinteséggel beszélt az istálló helyzetéről.

Camilleri tisztában van a jelenlegi helyzettelForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

A Ferrari jelenleg csupán a hatodik a pontversenyben, miután sem Spában, sem Monzában nem szerzett pontot, majd Mugellóban is csak a sok kiesőnek köszönhette, hogy mindkét autóval az első tízben végzett. Ilyen gyenge szereplésre évtizedek óta nem volt példa Maranellóban.

Gödörben vagyunk, és ezt tudjuk is – mondta Camilleri a Sky Sportsnak. – Ez több tényező miatt van így, de bármit is mondanék most, az úgy hangozna, mintha kifogásokat keresnék. Mi pedig nem keresünk kifogásokat. Ami számít, hogy a problémáinkra koncentráljunk, és eltökélten dolgozzunk, hogy visszakerüljünk oda, ahol szerintünk a helyünk van."

Az ügyvezető igazgató korábban kijelentette, hogy nem számít rá, hogy 2022 előtt versenyképesek lesznek, valamint azt is elmondta, hogy nem akarja lecserélni a csapat élén álló stábot, mert a múltban ez sosem vezetett eredményre. Továbbra is kitart amellett, hogy 2021-ben sem fogják megváltani a világot, de nem tartja kizártnak, hogy valamennyit előre fognak lépni.

Mérsékelt fejlődésben azért bíznakForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Luca Bruno

„Reálisan nézve ez nehéz lesz. A Forma-1-ben mindig az idő ellen ellen harcolunk, mind a pályán, mind az autó fejlesztésében, és varázsütésre semmi nem oldódik meg. Úgyhogy mindez időbe fog telni. Remélem, hogy egy kicsit nagyobb rugalmassággal a szabályokban jövőre legalább tehetünk egy lépést előre onnan, ahol most vagyunk. Le a kalappal a Mercedes előtt, hihetetlen munkát végeztek. Meglátjuk, hogy a 2022-es új szabályokkal mindenki tiszta lappal kezdhet-e. Ebben reménykedünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK