Társoldalunk:

Red Bull: Ma valódi esélyünk lett volna elkapni a Mercedest

2020.09.13. 20:04

Komoly lehetőséget szalasztott el a Red Bull a Toszkán Nagydíjon azzal, hogy Max Verstappen már az első körben kiesett, az autó tempója ugyanis elég lehetett volna a győzelemhez.

A baleseteket és a kavarodást leszámítva egy dolog állandó volt a Toszkán Nagydíj során: a Mercedesek elsőségét egy pillanatig sem fenyegette senki. A Red Bullnál azonban úgy gondolják, hogy Max Verstappen kiesése és műszaki hibája nélkül képesek lettek volna felvenni a versenyt a címvédő istállóval, amit Alex Albon harmadik helye is bizonyít.

„A rajtrácson tapasztalt problémának semmi köze nem volt a motorhoz – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak Verstappen autójának futam előtti szereléséről. – A felvezető körben úgy tűnt, hogy minden rendben, de aztán elektronikai probléma lépett fel. Nagyon frusztráló neki, mivel láthattuk, hogy jó autónk volt a versenyen, úgyhogy a Mercedesnek nem lett volna könnyű dolga."

Verstappen elhagyatott autója a kavicságyban - Galéria!Forrás: Getty Images/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

Hasonlóan vélekedik Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is.Albon megmutatta, hogy nagyon versenyképesek voltunk, és hogy jobban bántunk a gumikkal, mint a Mercedes. Max-szal valódi esélyünk lett volna a győzelemre. Összességében ez egy kaotikus futam volt, kedvezőtlen eredménnyel a számunkra."

Alexander Albon első F1-es dobogójának azért így is örülhetett a csapat. „Az elmúlt hétvégék során egyre erősebb lett, a mai dobogós helyezésért pedig igazán meg kellett küzdenie, a nehezebb úton érte el, miután a rajtok eléggé borzalmasak voltak ma – nyilatkozta Horner. – Nagyon lenyűgöző volt, ismét láthattuk, hogy nagyon jó abban, hogy hová pozícionálja az autóját. Daniel [Ricciardót] nehéz megelőzni, elismerés illeti [Albont] ezért a manőverért."

Pont a több rossz rajt volt az oka annak, hogy a második piros zászlós megszakításkor Albon elkezdett aggódni amiatt, hogy meglehet-e neki a dobogó, majd amikor ismét pozíciót veszített az indulásnál, kissé bedühödött.

Végre meglett Albon első F1-es dobogója - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„A közepes gumikon nagyon erősek voltunk, azt gondoltam, hogy el fogjuk kapni Lance [Strollt] és Danielt. Amikor Lance kicsúszott, arra gondoltam, hogy itt az esély – nyilatkozta a thai-brit pilóta. – Azonban amikor megjelent a piros zászló, aggódni kezdtem, mert a rajtjaim ma borzasztóak voltak, minden egyes alkalommal pozíciókat vesztettem. Aztán amikor Pérez megelőzött a rajtnál, egy kicsit dühös lettem és tudtam, hogy meg kell előznöm őt, mert képes vagyok rá. Utána amint megláttam Danielt, tudtam, hogy nem fogom elengedni. A Renault elég gyors az egyenesben, úgyhogy az utolsó pillanatban csináltam meg a manővert és fékeztem későn.

A kanyarban előjöttek az emlékek a Lewis elleni ütközésről, de Daniel hagyott elég helyet, úgyhogy rendben volt."  

Arról, hogy milyen F1-es dobogón állni azt mondta, hogy nincs nagy különbség a kisebb kategóriához képest, csak itt több ember integet neki lentről, mivel többen dolgoznak a csapatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK