Társoldalunk:
Hírlevél

Még hetekig nem dől el, hogy Gasly visszamegy-e a Red Bullhoz

2020.09.11. 14:42

A Red Bull leghamarabb október végén foglalkozik azzal, hogy melyik pártfogoltját melyik autóban helyezi el 2021-re, mondta a fiókcsapatot irányító Franz Tost.

A Red Bull még nem közölte, kik vezetnek jövőre a két csapatánál meglévő három kiadó helyen. Max Verstappen oldalán Alexander Albonnál rezeg a léc, mert továbbra sem tudja megközelíteni a holland tempóját, míg az Alpha Taurinál Danyiil Kvjat izgulhat, hogy kap-e újabb esélyt, mivel a teljesítménye elmarad Pierre Gaslyétól.

Jelen állás szerint vagy nem változik semmi (esetleg Kvjatot leváltják valakire, bár az utánpótlásból most nincs húzónév), vagy Albont és Gaslyt újra megcserélik, megismételve a tavaly nyári manővert. Gasly azt mondta, fejlettebb versenyzőként készen áll visszatérni az első számú istállóhoz, de többen óva intették ettől, mert félő, hogy megint csúnyán kikapna az időnként szeszélyes autóval jobban boldoguló Verstappentől.

Gasly 2019-ben a Red BullnálForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Bárhogy is lesz, az Alpha Taurit irányító Franz Tost szerint ez leghamarabb másfél hónap múlva dől el.

Október végén, november elején foglalkozik a kérdéssel a Red Bull. – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Meglátjuk, hogy alakul a folytatás, aztán a Red Bull dönt a pilóták sorsáról."

Gasly visszatéréséről azért indultak be a találgatások, mert szerencsés körülmények meglepetésgyőzelmet szerzett az Alpha Taurival Monzában – a csapatnak ez még csak a második sikere volt. Azt viszont nem lehet elvitatni tőle, hogy amint kiderült, nagy lehetőség kapujában áll, nem remegett meg, magabiztosan húzta be a győzelmet.

Gasly nyerte az Olasz NagydíjatForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A Red Bull legjobb fiatal versenyzői közé tartozik. – mondta Tost. – Képes nyerni, az első győzelme már megvan [az F1-ben], de korábban is képes volt már erre. Ez fontos. Nagyon sokra tartom."

"Nagyon éretten vezetett. Egyértelműen jelezte Carlos [Sainznak], hogy esélye sincs előzni."

Annyi biztos, hogy a Red Bullnál már nagyon hiányzik valaki, aki Verstappennel együtt képes legalább időnként nyomás alá helyezni a Mercedest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK