Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel saját példájával buzdította Gaslyt az Olasz Nagydíj után

2020.09.10. 18:11

Gratulált Pierre Gaslynak a Red Bull vezetése az Olasz Nagydíj megnyeréséhez, de egyelőre nem merült fel, hogy a francia pilóta visszatérhet az élcsapathoz. Ő rendszeresen szeretne jó eredményekért küzdeni.

A múlt vasárnap rendezett Olasz Nagydíjon Pierre Gasly is feliratkozott a sportág futamgyőztesei közé, miután némi szerencsével, jó taktikával és fegyelmezett vezetéssel az elsőként haladt át a monzai célvonalon. Gasly már a futam utáni sajtótájékoztatón elmondta, késznek érzi magát arra, hogy visszatérjen a Red Bull Racinghez, és ezt Mugellóban is megismételte.

Gasly érkezik a pályáraForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Már korábban elmondtam, hogy minden autóversenyző célja, hogy a lehető leggyorsabb autóban üljön és a legjobb helyezésekért küzdjön” – erősítette meg. – Noha úgy érzem, most nagyon magas szinten teljesítünk, és mindent kihozunk az Alpha Tauri autójából, az én személyes célom, hogy rendszeresen küzdjünk a dobogós helyekért, győzelmekért, és ha lehet, bajnoki címekért.”

Gasly kijelentette, az elérhető leggyorsabb autó megszerzésére fog hajtani, de egyelőre nem egyeztetett a jövőről a Red Bull menedzsmentjével. „Még nem volt időnk erre. Helmut [Marko] gratulált Monzában, küldött egy üzenetet, ahogy Christian [Horner] is, mindketten nagyon örültek a sikeremnek. Nem gondolkodtam még azon, hogy mit hoz a jövő, és nem beszéltem velük semmiről.”

A francia pilóta győzelme mérföldkő a faenzai istálló számára, korábban csak Sebastian Vettel tudott győzni a csapattal, amikor még Toro Rossónak hívták azt. Gasly elárulta, a német versenyző a saját példájával buzdította a fiatal tehetséget, akit már korábban is ellátott jótanácsokkal.

Gasly nyert a múlt héten, Monzában - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Seb megjegyezte, amikor hétfőn felhívott, hogy csak mi ketten tudtunk győzni ezzel a csapattal. Ő 2008-ban nyert, aztán elment a Red Bullhoz, és négyszeres világbajnok lett. Nagyon örülök, hogy én is csatlakoztam ennél a csapatnál a győztesek klubjához – lelkesedett. – Meglátjuk, hogy milyen lehetőségek merülnek fel, de pillanatnyilag csak ünnepelni akarok az Alpha Taurival.”

Verstappen: Kellett azért mázli

A Red Bullnál Max Verstappen helye teljesen biztos, Alexander Albon szereplése azonban nem sokkal jobb annál, mint Gaslyé volt, mielőtt lefokozták az Alpha Taurihoz. A thai pilóta ennek ellenére nem félti a helyét a csapatnál, a francia pilóta sikere láttán sem.

„A nyomás ugyanakkora az első Forma-1-es nagydíj óta. A saját versenyeimet elnézve a dolgok jó irányba mennek – mondta a thai pilóta. – Monza egyáltalán nem tükrözte, hogy mi folyik nálunk, de eljön a mi időnk, és amikor lehetőséget kapunk, meg fogjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – felelte.

Verstappen elmondta, örült az Alpha Tauri és Gasly sikerének, „de közben azt is tudják, hogy ehhez nagy szerencse kellett. Viszont, ez rendben van” – összegzett. Hozzátette, az első győzelem utáni héten sokkal többet foglalkozik a közvélemény az adott pilótával, utána viszont szerinte mindig csak az aktuális utolsó futam eredménye számít a Forma-1-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK