Vágólapra másolva!
Bemutatta különleges festését a Ferrari, amely a hétvégi Toszkán Nagydíjon történetének 1000. Forma-1-es versenyén áll rajthoz. A Mercedes is tiszteleg a nagy rivális előtt.

Hetven évet megy vissza az időben a Ferrari a hétvégi Toszkán Nagydíj alkalmából, amelyen a maranellóiak 1000. F1-es futamukat teljesítik. A Scuderia többek között különleges festéssel ünnepli a mérföldkövet: mindkét SF1000-es a gyártó történetének első Forma-1-es autója, az 1950-es Monacói Nagydíjon debütáló 125 F1 által viselt burgundi vörösben pompázik majd.

Az 1000. futamon használt burgundi vörös festés Forrás: Colombo Images S.R.L.

A Ferrari közleménye szerint több módon is megemlékeznek a jubileumról a mugellói versenyhétvége alatt. Ezek közül pedig kétségtelenül a leglátványosabb az új festés lesz. Nem csak az autó visel majd más színt, hanem a két pilóta overálja is. Össznépi ünneplés a rajongókkal ugyanakkor nem lesz, hiszen csak 2880 néző lehet jelen a helyszínen, ez azonban még így is több, mint az eddigi versenyeken, amelyek kivétel nélkül zárt kapusak voltak. Az ünneplés szombat este, Firenze szívében, egy Ferrari által rendezett eseményen veszi kezdetét.

– olvashatók Piero Ferrari alelnök szavai a közleményben. – Ezért döntöttünk úgy, hogy erre a futamra különleges festést kap az SF1000-es versenyautó. Még a Charles és Sebastian autóján levő rajtszám is a múltbéli tradíciókat fogja tükrözni és azt az érzetet kelti, mintha kézzel festették volna rá a kasztnira. A versenyzők ruházata is passzolni fog az autó színéhez."

„Nagy megtiszteltetés egy Ferrarit vezetni a legrégebbi Forma-1-es csapat 1000. versenyén. Még nagyobb örömöt jelent ezt az évfordulót Mugellóban ünnepelni, már csak azért is, mert az idén először néhány néző is ott lehet a tribünökön" – nyilatkozta Vettel.

Mick Schumacher ismét pályára lép édesapja Ferrarijával Forrás: AFP/Christof Stache

Nem csak a két jelenlegi pilóta, hanem Mick Schumacher, a Ferrarival történelmi sikereket elérő Michael Schumacher fia is részese lesz az ünneplésnek, a vasárnapi futam előtt ugyanis a tavalyi Német Nagydíjon látottakhoz hasonlóan vezetni fogja apja utolsó világbajnok autóját, az F2004-est, amely egyben a Scuderia történetének legsikeresebb modellje is.

A Mercedes a Safety Carral tiszteleg

A riválisok sem mennek el szó nélkül a Ferrari 1000. futama mellett, az első, igen látványos tisztelgés ráadásul pont a nagy ellenfél Mercedestől érkezett, amely vörösre festette az egyébként ezüst színű biztonsági autót erre a hétvégére.

A vörös biztonsági autó

„A Toszkán Nagydíj egyben a Ferrari 1000. versenye is lesz, jelezve régre visszanyúló tradícióit ennek a nagyszerű olasz márkának – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes motorsport igazgatója. – Ezen teljesítmény előtt a Mercedes-AMG Safety Car Ferrari-vörösre festésével adózunk, elismerve azt a történelmet, ami a Forma-1 néhány nagyszerű pillanatát szolgáltatta nekünk. A Maranellóban dolgozó férfiak és nők büszke történelmet ünnepelhetnek, mi pedig tisztelettel adózunk ezeknek az ünnepségeknek ezen a hétvégén.”