Társoldalunk:

Távozik a Williams vezérigazgatója, megvan az ideiglenes csapatfőnök

2020.09.08. 20:01

Év végén távozik posztjáról Mike O’Driscoll, a Williams vezérigazgatója. A csapat egyúttal azt is bejelentette, hogy az ideiglenes csapatfőnök Simon Roberts, az istálló ügyvezetője lesz.

Augusztusban érkezett a hír, hogy a Williams-család eladta a Forma-1-es csapatot az amerikai Dorilton Capital nevű magántőke-befektető cégnek. Nem sokkal később Claire Williams lemondott a csapatfőnök-helyettesi posztról, és hétfőtől kezdve már nem az alapító família irányítja a grove-i istállót.

Azonban nem Frank Williams lánya volt az utolsó távozó, ugyanis az eddig vezérigazgatóként tevékenykedő Mike O’Driscoll ugyancsak bejelentette, hogy elhagyja a csapatot. A Williams közleménye szerint a 64 éves üzletember év végéig még marad a posztján, hogy felügyelje tulajdonosváltással járó átmeneti időszakot, aztán nyugdíjba megy.

Mike O'Driscoll év végén távozik a csapattólForrás: Williams Racing/Williams Racing/Williams Racing

„Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy tagja lehettem ennek a nagyszerű csapatnak – mondta O’Driscoll. – Büszke vagyok rá, hogy szerepet játszottam a Williams hosszú távú jövőjének biztosításában, és alig várom, a közös munkát Matthew [Savage-dzsel, a Dorilton Capital és a Williams elnökével] és csapatával, hogy lehetővé tegyük a sima átmenetet, és a jövőbeli sikerek felé tereljük az istállót.”

„Mike vezérigazgatóként rengeteget tett a csapatért, 2011 óta tevékenykedett a Williams-család mellett – jelentette ki Savage. – A nehéz időkben is remekül irányította a vállalatot, és felbecsülhetetlen munkát végzett a Williams következő fejezetének előkészítésében.”

O’Driscoll korábban a Jaguarnál és a Fordnál dolgozott, 2007-ben pedig kinevezték a Jaguar, az Aston Martin és a Land Rover észak-amerikai részlegének elnökévé. A Williamsnél kezdetben ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként tevékenykedett, majd 2013-ban ő lett a vállalat vezérigazgatója.

Ideiglenes csapatfőnököt neveztek ki

Nem sokkal később a Williams nyilvánosságra hozta, hogy Simon Roberts lesz az istálló új, de csak ideiglenes csapatfőnöke, átvéve ezzel a hivatalosan csapatfőnök-helyettesi pozícióban lévő Claire Williams feladatait. A szakember idén csatlakozott a grove-iakhoz, eddig a technikai, üzemeltetési és tervezési kérdésekért felelős ügyvezető igazgatóként dolgozott.

Boldog vagyok, hogy a Williams megbízott csapatfőnöke lehetek ebben az átmeneti időben – nyilatkozta. – Izgalmas hónapok előtt állunk, mert a csapat életében új korszak kezdődik, és örülök, hogy ennek részese lehetek. Nagyon várom a kihívást, hiszen mindannyian azért küzdünk, hogy az istállót visszavezessük az élmezőnybe.”

Simon Roberts lett a megbízott csapatfőnökForrás: Williams

Roberts több mint egy évtizedet töltött el az autóiparban, mielőtt 2003-ban a McLaren Racing operatív igazgatója lett. 2009-ben a Force Indiánál operatív vezérigazgatói pozíciót töltött be, az autó tervezésétől a pályára kerüléséig ő felügyelte a folyamatokat. Egy évvel később visszatért a wokingiakhoz, akkor már az ügyvezetők közé is bekerült. 2017-ben operatív vezérigazgatóvá vált, aminek keretében a mérnöki és a gyári tevékenységért volt felelős. A Williams arra nem tért ki a közleményben, hogy Roberts meddig látja el a csapatfőnöki feladatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK