Vágólapra másolva!
Luca de Meo elárulta, autósport-rajongóként elkötelezett a Renault F1-es szerepvállalása iránt. A cég nemrég kinevezett vezérigazgatója kijelentette, a csapat felépítését át fogják alakítani, és a jövőbeli tervekbe Fernando Alonso tökéletesen beleillik.

A Renault múlt héten vasárnap bejelentette, hogy 2021-től az F1-es istálló Alpine néven fog indulni. A szintén a cégcsoport alá tartozó márka a sportautózás és a ralizás világában ért el nagy sikereket, az utóbbi években pedig utcai autókat is gyárt. Emiatt pedig jól jön, ha egy olyan széles közönséggel rendelkező sorozatban is megjelenik, mint az F1.

A Renault Csoport veérigazgatója ellátogatott az Olasz Nagydíjra Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„A Forma-1-en keresztül fogjuk népszerűsíteni a történelmi sportautómárkánkat, de nem a nosztalgia, hanem a jövőbeli tervek miatt – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Luca de Meo, a vállalat két hónapja kinevezett vezérigazgatója. –

Az átnevezés mellett az autó megjelenése is jelentősen átalakul, és a francia zászló színei fognak dominálni, azon belül is elsősorban a kék. Ez azonban még semmit nem változtat a továbbra is a Renault gyári csapatának tekintendő istálló működésén, de az olasz üzletember elmondta, az átszervezések nem maradnak el.

Egyelőre a csapat vezetésének összetételében semmilyen változást nem jelentettek be, de az már hivatalossá vált, hogy jövőre pilótafronton Fernando Alonso váltja Daniel Ricciardót. A lépés az ausztrál versenyző év végi távozása miatt vált szükségessé, azonban de Meo egyáltalán nem bánja, hogy a kétszeres F1-es világbajnok fogja vezetni az egyik autót, mert szerinte erős karakterekre van szükség. „Fernando Alonsót azért szerződtettük, mert remek pilóta és motivált, hogy a Renault-val érjen el sikereket. Emellett pedig marketingszempontból is tökéletesen illik a csapatunkba.”

Alonso marketingszempontból is jól jön a Renault-nak Forrás: Getty Images/TOYOTA GAZOO Racing/Toyota Gazoo Racing

Pár hónappal ezelőtt nemhogy Alonso leigazolása, de még a Renault F1-ben maradása sem volt biztos, mert elterjedtek olyan hírek, hogy a cég a Forma-1-es csapat megszüntetésével akar csökkenteni a kiadásokon. De Meo azonban leszögezte, elkötelezett autósport-rajongóként ezt nem tehette meg. „Gyerekként zászlóval a kezemben jártam Monzába, hogy szurkoljak, úgyhogy nyilvánvaló volt, hogy nem én leszek az az ember, aki leállítja a Forma-1-es programot.”