Vágólapra másolva!
Carlos Sainzban maradt némi hiányérzet, de összességében örül az Olasz Nagydíjon szerzett második helynek, amit véleménye szerint normál körülmények között is megszerzett volna. Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke a sebességnek örül igazán, Lando Norris pedig változtatna a szabályokon.

Carlos Sainz elképesztő körülmények között lett 2. a Forma-1-es Olasz Nagydíjon. A spanyol pilóta a rajttól kezdve ebben a pozícióban haladt Lewis Hamilton mögött, de a hatszoros világbajnokot később megbüntették, viszont a biztonsági autó és a piros zászló után többen is elé kerültek. A McLaren versenyzője végül a 2. helyig tudott visszazárkózni, de a körülmények miatt maradt benne egy kis hiányérzet.

„Elképesztő, félig csalódott vagyok a második hellyel, mert nem hittem el, hogy ma harcolhatok a győzelemért – nyilatkozta a leintés után. – Nagyon közel voltunk, de úgy gondolom, hogy egy normál futamon Lewis mögött lettünk volna másodikak, mert kifejezetten jó tempónk volt. Szóval azt hiszem, ezt érdemeltük.”

Sainzban maradt némi hiányérzet Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A piros zászló után Sainz a 6. helyről kezdhette újra a versenyt, és ugyan Hamilton mellett Antonio Giovinazzi is kiállt előle, Lance Strollt és Kimi Räikkönent így is meg kellett előznie. Ráadásul nem sok híja volt, hogy Gaslyt is elkapja, ami bizonyítja, hogy a McLaren tempója nagyon jó volt ezen a hétvégén.

Nagyon boldog vagyok a második hellyel, mert egész hétvégén gyorsak voltunk, és előzetesen azt gondoltam, hogy a középmezőnyt könnyedén uralhatom, úgyhogy örülnöm kell. Büszkék lehetünk arra, hogy a hatodikról a második pozícióig zárkóztunk fel, és Pierre-hez is közeledtünk, a végén 3-4 tized volt a különbség. Emellett az autó tempója is kiváló volt. A piros zászló nélkül valószínűleg Lewis mögött végeztem volna, de így alakult.”

Ez utóbbi mondatával viszont lehet, hogy téved, hiszen Hamilton az első biztonsági autós szakasz alatt állt ki, vagyis büntetésének ténye független volt a piros zászlótól. A brit pilóta valószínűleg így sem tudta visszaszerezni a vezetést, de könnyen lehet, hogy a frissebb gumikon Sainznak könnyebb dolga lett volna Gaslyval szemben.

A francia versenyző ugyanis már jóval korábban, a 17. körben kiment új gumikért, a McLarenek kerékcseréje után megelőzte őket. Andreas Seidl, a wokingiak csapatfőnöke tudja, hogy mindez nem jött jól nekik, de így is örül az eredménynek.

„Ez nyilván nem segített nekünk, mert addig a pontig jó pozícióban voltunk, ugyanakkor a második hellyel előzetesen nagyon boldog lettem volna – mondta a Sky Sports műsorában. – Annak viszont még jobban örülök, hogy bizonyítani tudtuk, hogy milyen erős autóval rendelkezünk, ami a jövőre nézve igencsak biztató.”

Norris szerint igazságtalan módon kapott ki Strolltól Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Sainz csapattársa, Lando Norris a 4. helyen végzett, miután ő nem tudta visszaelőzni Strollt. A kanadai pilóta úgy teljesítette a futamot, hogy menet közben egyszer sem állt ki a bokszba, hiszen a megszakítás alatt kapott új abroncsokat. A mezőny legfiatalabb tagja szerint nem igazságos, ha valaki ilyen módon nyer pozíciót.

Ugyanakkor az, aki korábban nem cserélt kereket 24 másodpercet nyert, amit kompenzálni kellene. Lehet valaki szerencsés, ahogyan Pierre is az volt, de az már probléma, ha valaki nem megy ki a kötelező cserére.”