Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc: Binotto nyugodt, a Ferrari szakemberei jók

2020.09.03. 20:01

A Ferrari pilótáit nem befolyásolja, hogy Mattia Binotto csapatfőnök szerint évekre is szükség lehet a maranellói istálló felvirágoztatásához. Charles Leclerc áll a kihívás elébe, Sebastian Vettel még az idei évben próbálja menteni a menthetőt.

Mélyrepülés kezdődött a Ferrari teljesítményében, a kezdeti gyenge eredmények után a nagy motorerőt és hatékony aerodinamikát elváró spái pályán erős visszaesés történt az olasz csapat eredményeiben. Olyannyira, hogy tíz év óta először egyik autójuk sem szerzett pontot, pedig mindkettő célba ért.

Leclerc nem esett pánikba - GalériaForrás: 2020 Pool/Motorsport Images/Mark Sutton

A közvéleményben sokan Mattia Binotto csapatfőnök leváltását követelik, de John Elkann, a Ferrari elnöke nemrég kiállt mellette, még úgy is, hogy a svájci mérnök és az amerikai üzletember szerint is hosszabb idő, akár évek is kellhetnek a Ferrari feltámasztásához.

Charles Leclerc még fiatal, mindössze 22 éves és 2024 végéig szerződés köti a Ferrarihoz, ezért bár nem örül a helyzetnek, a Sky Sports kérdésére elmondta, kész segíteni a Scuderia felzárkózását.

„Remélem, hogy még sok évem van a Forma-1-ben, de az a dolgom, hogy a felzárkózást a lehető leginkább lerövidítsem. Erre összpontosítok. Próbálok segíteni a csapatnak és a fejlesztések terén a lehető legjobb irányba állítani őket, és a lehető leggyorsabban visszatérni az élre. Időre lesz szükség, ezzel tisztában vagyok, de készen állok a kihívásra.”

A héten felmerült, hogy a Ferrarihoz új igazolásokra van szükség, a Corriere dello Sportban megjelent, hogy ismét megpróbálhatják elcsábítani a Mercedes volt motorfőnökét, Andy Cowellt, Luca di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke pedig az RTL-nek azt mondta, a 2014-ben hivatalba lépett menedzsment nem értett az F1-hez, és hibának nevezte James Allison elengedését.

Vettelnek gondoskodnia kell a jövőről, de a Ferrari jelene is érdekli - GalériaForrás: AFP/Miguel Medina

Leclerc viszont úgy gondolja, Binotto ura a problémának és méltatta a munkatársait is: „Mattia igen nyugodtan kezeli a helyzetet, most persze nem ott tartunk, ahol szeretnénk lenni, de meggyőződésem, hogy a megfelelő emberek dolgoznak nálunk ahhoz, hogy visszatérjünk. Az biztos, hogy elég sok munka vár ránk.”

A szezonkezdet előtt Sebastian Vettel keserűen vette tudomásul, hogy a Ferrari vezetése nem ajánl neki szerződéshosszabbítást, a Sky Sports riporterének Monzában felfedte, az sem könnyíti meg a közelgő távozását, hogy a Scuderia ilyen gyenge formát mutat.

„Nos, a helyzet olyan, amilyen, nekem nyilvánvalóan a saját jövőmről kell gondoskodnom, de pusztán az idei évre összpontosítok és próbálom a legtöbbet kihozni belőle, magamnak és a csapatnak is, hogy elvégezzem a kötelességemet. Utána majd meglátjuk, mi lesz, de most nem könnyű ebben a helyzetben lenni és a csapat sem él könnyű időszakot.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK