A McLaren a Renault-tól várja, hogy kiderítse, mi történt Sainz autójával

Forma-1, Carlos Sainz, McLaren, Belga Nagydíj 2020, szombat
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL35 Renault during qualifying for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A McLaren egyelőre nem tudja, mi okozta Carlos Sainz autójának meghibásodását, aminek következtében el sem tudott indulni a Belga Nagydíjon. A wokingiak csapatfőnöke szerint a Ferrari Monzában is szenvedni fog, de utána könnyen feltámadhat.

A McLaren felemás érzésekkel távozhatott Belgiumból, hiszen Lando Norris a 7. helyen zárta a futamot, megelőzve mindkét Racing Pointot és Ferrarit, Carlos Sainz azonban még a rajtrácsig sem jutott el. A 26. születésnapját a mai napon ünneplő spanyol pilóta autójának tönkrement a kipufogója, de ez már csak a következménye volt valaminek, amivel egyelőre nincsenek tisztában.

Sainz a 7. helyet szerezte meg az időmérőn, de a futamon már nem tudott részt venni Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Meg kell várnunk, hogy a Renault [a McLaren motorszállítója] megvizsgálja, mi okozta a problémát – nyilatkozta a futam után Andreas Seidl csapatfőnök a helyszínen lévő riportereknek. – Azt láttuk, hogy az erőforrással akadt gond, ami károkat okozott az autó hátuljában és a kipufogóban. Carlos számára mindez nyilván hatalmas csalódás, ahogy nekünk is, hiszen el sem tudtuk kezdeni a versenyt.

Seidl hozzátette, mindez része a versenyzésnek, de a történtek miatt kicsit elszalasztott lehetőségnek látja a futamot. Ezzel együtt a McLaren visszaszerezte a konstruktőri bajnokság 3. helyét, és a csapatnál optimistán tekintenek az idény hátralévő részére.

„Az autó tempója igencsak biztató volt, és pontokat tudtunk rabolni a Racing Pointoktól, illetve a Ferrariktól, így visszaszereztük a konstruktőri bajnokság harmadik helyét. Jó látni, hogy olyan kocsink van, amellyel harcolhatunk ezekkel a csapatokkal. Az eredmények a pályák karakterisztikájától is függenek, de nagyszerű, hogy az autónk és a két versenyzőnk is alkalmas arra, hogy felvegye a versenyt.”

A német szakember kijelentette, a csalódást keltő helyzetet valamelyest kozmetikázza, hogy már ezen a héten lehet javítani, hiszen a mezőny rögtön Monzába, az Olasz Nagydíj helyszínére utazik. Úgy véli, kiélezett lesz a harc, de reálisnak látja, hogy a versenyen az első tízben végezzenek.

„A tavalyi tapasztalatok, illetve az előző hétvégén látottak alapján jó eséllyel küzdhetünk a Q3-ért, ez pedig lehetőséget biztosít, hogy vasárnap pontokért harcoljunk. Szerintem ismét közel leszünk a Racing Pointokhoz és a Renault-khoz. Ami a Ferrarit illeti, látva a jelenlegi helyzetet és olvasva a nyilatkozatokat, vélhetően megint szenvedni fognak.”

A McLaren csapatfőnöke szerint a Ferrari még idén feltámadhat Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Francois Lenoir

A maranellóiak az elmúlt évek legkilátástalanabb versenyén vannak túl, hiszen csupán a 13. és a 14. helyen fejezték be a futamot. A hosszú padlógázas szakaszokkal tarkított monzai pályán valóban nincsenek jó kilátásaik, de Seidl szerint a szezon egészét tekintve nem szabad leírni őket.

„Fontos, hogy ne becsüljük le a Ferrarit, mert az idény hátralévő részében könnyen visszavághatnak. Azzal a tapasztalattal, emberi erőforrással, valamint infrastruktúrával, amivel rendelkeznek, csak idő kérdése, hogy mikor lesznek ismét versenyképesek. Emiatt pedig még jobban fáj, hogy legutóbb nem szereztünk több pontot.”