Vettel: Tárgyalok a jövőről, de még semmit sem írtam alá

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Belga Nagydíj 2020
SPA, BELGIUM - AUGUST 30: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari walks in the Paddock before the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel kitart amellett, hogy szeretné folytatni Forma-1-es pályafutását, de egyelőre nem kötött új szerződést.

A Belga Nagydíj során sem történt előrelépés Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban, a Ferraritól az év végén távozó versenyző már az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján megmondta, hogy nem tervez szerződésaláírást a hétvégére, majd a Ziggo Sport műsorában elmondta, nincs érdemi fejlemény a jövőjével kapcsolatban.

Még nem ismert Vettel sorsa Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Alapvetően előre tekintek, most is várom a következő fejezetet, bármi is lesz az. Nem tudom még, lehet, hogy itt leszek, lehet, hogy nem, majd meglátjuk – mondta. – Semmit sem írtam még alá, és nincs is szerződésajánlatom.

Vettellel kapcsolatban a Magyar Nagydíj előtt elterjedt, hogy a jövőre Aston Martin néven versenyző Racing Point pilótája lesz, az érvényes szerződésük ellenére eleinte Sergio Pérez és Lance Stroll is zavartnak tűnt a jövőjükkel kapcsolatban, de az utóbbi időben a mexikói pilóta azt kezdte hangoztatni, hogy magabiztosan várja a következő szezont a Racing Pointnál.

A Ferraritól távozó négyszeres világbajnok többször is leszögezte, hogy csak olyan lehetőség érdekli, amivel ismét versenyképes lehet, ennek a jövő évi mezőnyben csak a Racing Point és a Red Bull felel meg, ám korábbi csapatának főnöke, Christian Horner nyomatékosan leszögezte, hogy Max Verstappen mellett Alexander Albonnal számolnak a 2021-es szezonra.

Opció lehet Vettel számára az is, hogy szabadságra megy, kihagy egy szezont és visszatér, ő maga viszont arra célzott, látva, hogy Kimi Räikkönen még 40 évesen is versenyez, ő is a folytatás mellett van.

Vettelnek a hétvégén azért is küzdenie kellett, hogy ne essen ki a Q1-ben a Ferrarival Forrás: Charles Coates / LAT Images/Motorsport Images

„Eléggé nyilvánvalóvá tettem, hogy itt akarok maradni és van még feladatom. Nem csak azért akarok itt lenni, hogy itt legyek és több versenyen induljak, mint mások, ez nem érdekel. Versenyezni akarok, az élen küzdeni, meglátjuk, hogy valami összejön-e vagy sem, aztán majd arra építkezünk.”