Bátor előzése után Gaslynak sokat jelent, hogy a Belga GP legjobbja lett

Forma-1, Pierre Gasly, Scuderia Alpha Tauri, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 30: The Scuderia AlphaTauri team celebrate as 8th place Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda pulls into parc ferme during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az élmezőnyben nem volt nagy mozgolódás a Belga Nagydíj során, de a 7. helyezett Pierre Gasly alaposan megdolgozott a pontjaiért. Látványos előzését és küzdőszellemét közönségdíjjal jutalmazták, ami különösen sokat jelentett neki.

Miközben a Mercedesek és Max Verstappen szinte kisajátítják a dobogós helyeket a Forma-1-ben, mögöttük folyamatos a mozgolódás a mezőnyben. A McLaren, a Racing Point és ezúttal a Renault is volt már a másodvonal legjobbja, és remek egyéni teljesítményeket is láthat a közönség a versenyek során.

Gasly látványosan és eredményesen versenyzett a Belga Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ide sorolható Pierre Gasly vasárnapi szereplése is az Alpha Taurival: a Red Bulltól pont egy éve lefokozott pilóta a 12. helyről indult a futamon, de jól rajtolt, bátor manőverrel megelőzte Sergio Pérezt is az Eau Rouge-ban, majd elnyújtotta az első etapját a kemény gumikon, a kerékcseréje után pedig közepes keverékű gumikkal ismét előzgetni kezdett, végül a 8. helyre ért oda.

a tavaly történtek után. Úgy döntöttünk, eltérő stratégiára szavazunk azáltal, hogy a kemény keverékű gumikon rajtolunk, és a vártnál jobban sült el, mert tudtam támadni és elég sok autót meg is előztem” – emlékezett vissza a francia pilóta.

„A Pérez elleni manőver különösen feszült volt, de nagyon élvezetes!” – tette hozzá Gasly, bár a rádió alapján menet közben nem volt ennyire lelkes, amikor a mexikói pilóta nagy tempónál elkezdte a falhoz szorítani őt. Az Alpha Tauri pilótája Mark Webber látványos, 2010-es előzését idézte Fernando Alonso ellen, igaz, akkor az autók helyzete ellentétes volt, a Red Bull versenyzője kívülről jutott előre.

Ettől függetlenül nem volt ideális a verseny lefolyása Gasly számára, elmondása szerint már előre tudták, hogy „kinyírja” a taktikájukat az, ha az első 20 kör során pályára lép a biztonsági autó, és a 11. körben pont ez történt, ami lehetővé tette az ellenfeleknek, hogy különösebb időveszteség nélkül kereket cseréljenek, de az Alpha Tauri versenyzője ideiglenesen a 4. helyen találta magát.

„Szerintem a biztonsági autó elvette tőlünk az 5. hely esélyét, mert 20 másodpercet vesztettünk, és csaj 7-tel voltam az 5. helyezett [Esteban] Ocon mögött. Nagy fába vágtuk a fejszénket, de nagyszerűen visszavágtunk, és nagyon örülök ennek. Jó érzés az is, hogy a verseny legjobbjának választottak, köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Megpróbálom ezt a teljesítményt megismételni a következő hetek során.”

Gasly egyelőre 6:1-re vezet Danyiil Kvjat ellen az Alpha Tauri időmérős házi versenyében, az összetettben pedig 18 ponttal a 12. helyen áll, miközben orosz csapattársa csak a 16. helyezett 2 ponttal.