Társoldalunk:
Hírlevél

Bátor előzése után Gaslynak sokat jelent, hogy a Belga GP legjobbja lett

2020.08.31. 14:19

Az élmezőnyben nem volt nagy mozgolódás a Belga Nagydíj során, de a 7. helyezett Pierre Gasly alaposan megdolgozott a pontjaiért. Látványos előzését és küzdőszellemét közönségdíjjal jutalmazták, ami különösen sokat jelentett neki.

Miközben a Mercedesek és Max Verstappen szinte kisajátítják a dobogós helyeket a Forma-1-ben, mögöttük folyamatos a mozgolódás a mezőnyben. A McLaren, a Racing Point és ezúttal a Renault is volt már a másodvonal legjobbja, és remek egyéni teljesítményeket is láthat a közönség a versenyek során.

Gasly látványosan és eredményesen versenyzett a Belga NagydíjonForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ide sorolható Pierre Gasly vasárnapi szereplése is az Alpha Taurival: a Red Bulltól pont egy éve lefokozott pilóta a 12. helyről indult a futamon, de jól rajtolt, bátor manőverrel megelőzte Sergio Pérezt is az Eau Rouge-ban, majd elnyújtotta az első etapját a kemény gumikon, a kerékcseréje után pedig közepes keverékű gumikkal ismét előzgetni kezdett, végül a 8. helyre ért oda.

Fontos nap volt a számomra, mert Anthoine [Hubert] emlékére jól akartam szerepelnia tavaly történtek után. Úgy döntöttünk, eltérő stratégiára szavazunk azáltal, hogy a kemény keverékű gumikon rajtolunk, és a vártnál jobban sült el, mert tudtam támadni és elég sok autót meg is előztem” – emlékezett vissza a francia pilóta.

„A Pérez elleni manőver különösen feszült volt, de nagyon élvezetes!” – tette hozzá Gasly, bár a rádió alapján menet közben nem volt ennyire lelkes, amikor a mexikói pilóta nagy tempónál elkezdte a falhoz szorítani őt. Az Alpha Tauri pilótája Mark Webber látványos, 2010-es előzését idézte Fernando Alonso ellen, igaz, akkor az autók helyzete ellentétes volt, a Red Bull versenyzője kívülről jutott előre.

Ettől függetlenül nem volt ideális a verseny lefolyása Gasly számára, elmondása szerint már előre tudták, hogy „kinyírja” a taktikájukat az, ha az első 20 kör során pályára lép a biztonsági autó, és a 11. körben pont ez történt, ami lehetővé tette az ellenfeleknek, hogy különösebb időveszteség nélkül kereket cseréljenek, de az Alpha Tauri versenyzője ideiglenesen a 4. helyen találta magát.

Nem adtuk fel, mert remek autónk volt jó tempóval, ezért olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam. A bokszkiállásunk után majdnem utolsók voltunk és át kellett vágnom a mezőnyön, de nagyon élveztem, és a 8. hely nagyszerű eredmény.”  

„Szerintem a biztonsági autó elvette tőlünk az 5. hely esélyét, mert 20 másodpercet vesztettünk, és csaj 7-tel voltam az 5. helyezett [Esteban] Ocon mögött. Nagy fába vágtuk a fejszénket, de nagyszerűen visszavágtunk, és nagyon örülök ennek. Jó érzés az is, hogy a verseny legjobbjának választottak, köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Megpróbálom ezt a teljesítményt megismételni a következő hetek során.”

Gasly egyelőre 6:1-re vezet Danyiil Kvjat ellen az Alpha Tauri időmérős házi versenyében, az összetettben pedig 18 ponttal a 12. helyen áll, miközben orosz csapattársa csak a 16. helyezett 2 ponttal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK