Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen nem csalódott a harmadik hely miatt, az esőben reménykedik

2020.08.29. 18:04

Bár a rádióban még csalódottan reagált, Max Verstappen összességében elégedett azzal, hogy Valtteri Bottastól csupán 15 ezreddel maradt el a Belga Nagydíj időmérőjén. Alexander Albon egy kicsit csalódott, Christian Horner pedig pilótái együttműködését méltatta.

Max Verstappen dühösen rádiózott, miután a Belga Nagydíj időmérőjén épphogy elmaradt Valtteri Bottastól, és nem sikerült beférkőznie a két Mercedes közé. Pár perccel később viszont a holland pilóta már elégedetten nyilatkozott, még annak ellenére is, hogy Lewis Hamiltontól több mint fél másodpercet kapott. 

Verstappen elégedett a 3. hellyelForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Lars Baron

„Összességében pozitív a hétvége eddigi része, hiszen úgy jöttünk Spa-Francorchamps-ba, hogy tudtuk, nehéz lesz – értékelt a kvalifikáció leintése után. – Nagyon közel voltam Valtterihez, és a 3. helyről rajtolhatok, persze Lewistól fél másodperccel maradtam el, de mindent összevetve elégedett vagyok. Maga a kör jó volt, csak az energiámat túlságosan hamar elhasználtam, ugyanakkor a teljes kör alatt kell elosztani, szóval valószínűleg így volt a leggyorsabb. Ma jó napot zártunk, holnap pedig sok lehetőségünk lesz.”

Könnyen elképzelhető, hogy vasárnap az időjárás is beleszól a küzdelmekbe, hiszen van rá esély, hogy a futam előtt vagy alatt leszakadjon az ég. A Red Bull versenyzője úgy véli, szárazon nincs esélye a győzelemre, de nedves pályán már más a helyzet.

„Ha megnézzük a különbséget Lewishoz képest, nem hiszem, hogy a futamon hirtelen felvehetem vele a versenyt. Ugyanakkor ezen a környéken soha nem lehet tudni, remélem, az időjárás szerepet fog kapni, és így mindenkinek nehezebb dolga lesz, emellett pedig szórakoztatóbb is lenne, főleg ezen a pályán.”

Csapattársa, Alexander Albon az 5. helyet szerezte meg, ami az Osztrák Nagydíjjal holtversenyben a legjobb idei időmérős eredménye. A holland versenyzőhöz hasonlóan a thai pilóta is elégedett, de maradt benne némi hiányérzet.

„Kellett egy kis idő, hogy belerázódjak, de rendben volt – árulta el a Sky Sportsnak. – A legjobb körömet a Q2-ben futottam, a Q3 után pedig egy kicsit csalódott vagyok. Persze nem nagyon, de a második körömben olyan voltam, mint egy magányos farkas, úgy pedig nehezebb. Összességében viszont elégedett vagyok, mert már az első szabadedzéstől kezdve jól éreztem magam az autóban, és ez utána sem változott különösebben.”

Albon hozzátette, azért a lágyakon jutott be a Q3-ba, mert a közepeseken nem érezték biztosnak a sikert. A 24 esztendős versenyző arra utalt a megszólalásában, hogy nem kapott elég szélárnyékot, ami Belgiumban fontos a jó időeredmény eléréséhez. Érdekes módon Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke pont azt emelte ki, hogy pilótái mennyire jól együttműködtek.

„Amikor egy csapatnak két olyan pilótája van, akik jól kijönnek egymással, sokkal egyszerűbb a helyzet. Max és Alex között jó a dinamika, ezúttal pedig valódi csapattársakként dolgoztak együtt. Hol az egyik, hol a másik segített, ami mindkettőjük számára hasznos volt.”

Albon az eddigi legjobb időmérős eredményét produkáltaForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A brit szakember ugyancsak elégedetten nyilatkozott, hiszen Verstappen nagyon közel volt Bottashoz. Ugyanakkor éppen ezért valamelyest bosszantja is az eredmény, hiszen a 15 század tényleg minimális különbség.

Az energiát elhasználtuk a kör elején, szóval ez egyfajta kompromisszum volt. Egy nagyon hosszú körön mindössze századokkal maradtunk el Valtteritől, ami egy kicsit bosszantó, mert nagyon közel voltunk. A Mercedesnek köztudottan megvan az előnye az időmérőn, de a stratégiánkkal a futamon remélhetőleg nehezebb feladat elé állíthatjuk őket.”

Horner Albont is dicsérte, kiemelve, hogy a rengeteg munkának köszönhetően most már olyan autót vezethet, amelyben komfortosan érzi magát, főleg ami az alacsony üzemanyagszinttel teljesített etapokat illeti. Kiemelte, hogy a thai pilóta fantasztikusan versenyez, így bízik benne, hogy a mezőny elejéről

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

rajtolva képes lesz egy jó eredmény elérésére.