Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton szokatlan döntést hozott az időmérőre

2020.08.29. 18:21

Az egyik kanyar hosszú ideje nem feküdt neki Spában, de most simán megszerezte az első rajtkockát a versenyre. Sajátos döntést hozott a szélárnyékkal is.

A Mercedes hiába vitt mindent 2014 óta, vannak olyan helyszínek, amik nem fekszenek neki. Ilyen a Belga Nagydíjnak otthont adó Spa, ahol ebben az időszakban "csak" háromszor nyert, és az elmúlt két alkalommal Lewis Hamilton is kikapott a Ferrari egyik pilótájától.

Úgy tűnik, idén megszakadhat a kisebb hullámvölgy, mert a mercedesesek a pénteki nehézségeket elhárítva megszerezték az első rajtsort a futamra, és Hamilton pályacsúcsot futott. "Nagyon tisztán alakult az időmérő. Minden egyes körben javultam – mondta a címvédő. – Az itteni első kanyar évek óta gyengeségnek számít nálam, de egyre jobban vettem be."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Francois Lenoir

"Ez volt az egyik legtisztább időmérőm. Minden köröm rendben zajlott, nem hibáztam, nem jöttek problémák – tette hozzá. – Azt hiszem, szinte tökéletes kört futottam elsőre a Q3-ban, de utána néhány helyen nyertem még egy kis időt."

Elárulta, hogy szokatlan választással nem kívánta igénybe venni csapattársa szélárnyékát, hogy még véletlenül se zavarja meg a turbulens levegő. Pedig Spában rendszerint hatásos a szélárnyékozás a sok egyenesnek köszönhetően.

"Minden hétvégén felváltva dönthetünk Valtterivel, hogy milyen sorrendben haladjunk egymás mögött."

Úgy döntöttem, elöl akarok lenni tiszta levegőben, nem akarok mást követni az utolsó kanyarnál. Azt hiszem, bevált.

"Lehet némi előnye a szélárnyéknak, de ugyanúgy megvan a veszély is, hogy feltart valaki, vagy hibáznak előttem és a sárga zászló miatt lassítanom kell."

Hozzátette, hogy nem is a padlógázos szakaszta fektette a hangsúlyt. "Nehéz jól belőni a szárnyállást ezen a pályán – közölte. – Nem vagyunk kiemelkedően jók az első és az utolsó szektorban, de középen nagyon erősen megyünk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Francisco Seco

Hamilton pályacsúccsal nyerte az időmérőt, Valtteri Bottas ellenben 6 tizedmásodpercet kapott tőle, Max Verstappen is majdnem elcsípte őt a Red Bull-lal.

"Az első kanyarban nem mentem következetesen. Az autót jól beállítottuk hozzá, de a Q3-ban az első kísérletemnél blokkoltam a kerekeket, talán mert még hidegek voltak a gumik. A második próbálkozásom összességében jól sikerült, nem tudom, miért ekkora a hátrányom Lewistól" – nyilatkozta a finn, akinek lassan ideje lenne megkezdeni a felzárkózást csapattársához a tabellán, ha komolyan gondolja a vb-cím megszerzését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK