Red Bull: Most nem az igazi Vettelt látjuk

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by DPPI/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Horner védelmébe vette korábbi versenyzőjét, Sebastian Vettelt, aki a Ferrarival az idén csak küszködik, és egyelőre nem tudni, hogy folytatja-e a pályafutását.

Nehéz évet él Sebastian Vettel és egyelőre nem biztos, hogy azután is a Forma-1-ben marad-e, hogy az év végén elhagyja a Ferrarit. A 33 esztendős versenyző többször is elmondta, hogy csak versenyképes istállóval szeretne szerepelni a továbbiakban, de kevés lehetősége van, és a megítélésének nem segít, hogy vesztésre áll Charles Leclerc ellen az egyébként is gyenge Ferrarival.

Vettel még a Ferrari színeit képviseli Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Pool F1

A múlt héten Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber felvetette, hogy a német pilóta ízléséhez talán nem passzolnak annyira a 2017-től bevezetett, nagy leszorítóerőt generáló, viszont testes, hibrid erőforrással szerelt versenyautók.

Vettel 2010 és 2013 vége között zsinórban négy világbajnoki címet nyert még V8-as autókkal a Red Bullnál, korábbi csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem az autók jellegében kell keresni a problémák gyökerét.

„Sebastian vezetett autókat akkor, amikor volt tankolás és akkor is, amikor nem, befújt diffúzorral és anélkül, F-csatornával, DRS-sel, autók komoly tárházát az évek során és igen különleges eredményeket ért el a Red Bullnál töltött évei során – szögezte le Horner az FIA pénteki sajtótájékoztatóján. –

A német pilóta a Ferrarinál 2017-ben és 2018-ban eleinte harcban volt a világbajnoki címért, de olyan formába nem tudott lendülni, amilyet a Red Bullnál élvezett. Volt főnökei már korábban is utaltak arra, hogy Vettelnek kezelnie kell a Ferrarinál uralkodó belső légkört is (míg például Lewis Hamiltonnak ezzel kevésbé kell foglalkoznia a Mercedesnél), és Horner szerint továbbra is ez lehet a probléma.

Nagy sikereket értek el együtt, de Horner kizárta, hogy Vettel visszatérjen a Red Bullhoz Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Valamilyen okból kifolyólag a dolgok most nem működnek a számára. Szerintem minden pilótának jól kell éreznie magát a környezetében, és látható, hogy elég nagy terhet cipel a vállain, ezt bármely sportoló megérezné. Nem hiszem, hogy pillanatnyilag az igazi Sebastian Vettelt látnánk. Nehéz időszakot él a rendelkezésére bocsátott termékkel, de amit elért, az eddigi pályafutását már senki sem veheti el tőle” – jelentette ki.