A fiatalok kedvéért Räikkönen nem akar visszavonulni

Forma-1, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Racing, Belga Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020, from August 28 to 30, 2020 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Stavelot, near Liege, Belgium - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen még nem döntött arról, hogy folytatja-e a lassan rekordhosszú F1-es pályafutását, azt viszont leszögezte, az nem fogja befolyásolni, hogy a döntésével segíthet-e egy fiatal pilótának.

Eddigi leggyengébb szezonkezdetét éli az F1-es mezőny veteránja, Kimi Räikkönen, aki 2001 óta két idénytől eltekintve a folyamatosan a világbajnokságban szerepel, és hamarosan átveszi a vezetést Rubens Barrichellótól az F1-es indulások tekintetében.

Spában Räikkönen általában jól szerepel, most is ráférne egy jó eredmény Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent/Antonin Vincent

A finn közönségkedvenc 40 éves, az év végén lejár a szerződése, de Belgiumban azt mondta, még nem döntött a jövőről, és amíg nem tudja, hogy folytatja-e a versenyzést, addig az sem érdekli, hogy melyik csapatnál teszi ezt.

Räikkönen azt elismerte, hogy sokkal inkább szeretne a pontszerző helyekért küzdeni,

de „igazából soha sincs garancia arra, hogy ha az ember elmegy valahova, akkor a következő év jó lesz-e vagy sem.” Kijelentette, sokkal fontosabb a számára, hogy a családi élete miként alakul.

„A család az első helyen áll, a gyermekeim nyilvánvalóan egyre nagyobbak lesznek. Az idén többet lehettem otthon, ami nagyszerű, szerintem ezen múlik, hogy versenyzem-e vagy sem. Eljön az a pillanat, amikor majd otthon akarok lenni és más dolgokat csinálni.”

A finn pilótának megemlítették, hogy 2002-ben

Mika Häkkinen visszavonulása tette lehetővé a számára, hogy a McLarennél folytassa a pályafutását,

de a 2007-es világbajnok azt mondta, szerinte honfitársát nem befolyásolta, hogy segítse őt, és ezúttal sem szempont, hogy a döntésével jót tegyen egy fiatal pilótának.

Räikkönen a visszavonuló Häkkinen helyére érkezett a McLarenhez Forrás: DPA/AFP/Gero Breloer

„Kétlem, hogy csak miattam ment el! – utalt Häkkinenre. – Meggyőződésem, hogy más dolgok jártak a fejében ahelyett, hogy mi lesz velem. Nekem egyébként is hároméves szerződésem volt a Sauberrel. Lehet, hogy az emberek azt gondolták, hogy pusztán azért lépett le, mert kedves volt és átadta nekem a helyét, de ez egyszerűen nem így működik.”

„Én az alapján fogom meghozni a döntésemet, hogy mi a jó nekem, és nem azért, hogy az segít-e valakinek vagy sem” – közölte.

Räikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi még szintén nem tudja, hogy folytathatja-e a pályafutását az Alfa Romeónál. A Ferrari több juniorpilótát is foglalkoztat a Forma-2-ben, közülük várhatóan valaki állást kap majd a csapatnál, és felmerült Nico Hülkenberg vagy menesztése esetén Sergio Pérez leigazolásának lehetősége is.