Vágólapra másolva!
Magabiztosan nyilatkozott Sergio Pérez azzal kapcsolatban, hogy jövőre az Aston Martin versenyzője lesz, Lance Stroll viszont nem volt hajlandó foglalkozni a témával.

Továbbra sem dőlt el, hogy kik vezethetik majd jövőre az Aston Martinná váló Racing Point autóit, de Sergio Pérez a Spanyol Nagydíjhoz hasonlóan Belgiumban is magabiztos volt a jövőjét illetően. A mexikói pilóta megismételte, szerinte csak idő kérdése és elülnek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy Sebastian Vettel átveszi majd a helyét.

Pérez egyre magabiztosabb Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Pool F1

„Boldog vagyok a csapattal, hiszek a projektben. Itt vagyok már egy ideje és látom az istálló felívelését. Mindannyian úgy érezzük, hogy minden rendben megy. Nem látom okát, hogy miért kellene változtatnunk bármin is. Szerintem remek szezont élvezünk a pályán, és a csapaton belül is remekül mennek a dolgok. Nem számítok változásra.”

Pérez álláspontját árnyalja, hogy a mexikói pilóta az egyetlen a mezőnyben, aki kénytelen volt két futamot is kihagyni azért, mert megfertőzte a koronavírus, a Mercedes-másolatnak tartott autójukkal még nem tudtak dobogós helyet sem szerezni, és bár a konstruktőri világbajnokság 3. helyén állnak, ez annak is köszönhető, hogy a Ferrari és a McLaren hajlamos egymástól pontokat rabolni.

Vettel esetleges leigazolásával kapcsolatban a Magyar Nagydíj előtt kezdtek pletykálni, Pérez utána Mexikóba utazott, de tagadta, hogy a szponzoraihoz ment plusz forrásokat szerezni. Később elismerte, szerinte neki kellene mennie, mert nem számít arra, hogy a tulajdonosi konzorciumot vezető Lawrence Stroll kiteszi a saját fiát a csapattól. Pérez ennek ellenére kijelentette, nem tárgyal más csapatokkal. „Azt a visszajelzést kaptam a csapattól, hogy [közös] folytatást szeretnénk.”

Még mindig nem tudni, mi lesz Vettel sorsa Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Én csak nagyon pozitív dolgokat hallok vissza, úgyhogy erre hallgatok, ettől vagyok magabiztos – mondta. – Ez rajtam kívül álló helyzet, úgyhogy nem is foglalkozom vele. A versenyzésre összpontosítok, élvezem, és bármi történik, nem rajtam múlik, úgyhogy nem is figyelek rá oda” – tette hozzá.

A német RTL szerint a hétvégén nem várható bejelentés Vettel jövőjéről, az osztrák Kronen Zeitung viszont arról számolt be, hogy a négyszeres világbajnok vasárnap reggel írhat alá a csapathoz. Amennyiben Pérez helye tényleg biztos, csak Stroll ülése jöhet szóba a csapatnál, ő viszont nem volt hajlandó érdemben foglalkozni az üggyel.

„Nem fogom megadni a sztorit, amit el akar adni – közölte. – Erről a témáról nincs több mondanivalóm.”