Rejtekhelyről múzeumba kerülhetnek Hamilton trófeái

Forma-1, Magyar Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium after the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton elárulta, távlati tervei között szerepel egy múzeum létrehozása, ahol a rajongói megtekinthetik a trófeáit. Jótékony célra fordítaná a bevételt.

Múzeum létrehozásán gondolkodik Lewis Hamilton, aki hamarosan minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lehet. A brit versenyző eddig 88 nagydíjat nyert meg, hat világbajnoki címet szerzett, és 155 alkalommal állhatott dobogóra csak a világbajnokság mezőnyében, pályafutása 1993 óta töretlenül tart. Valószínűleg ő maga sem tudja pontosan, hogy hány trófeával lett gazdagabb, de ezek közül mindössze kettőt tart otthonában.

Hamilton és Ola Källenius a stuttgarti Mercedes-Benz Museumban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Deniz Calagan

„Az egyik a GQ magazintól van, amit egyszerűen letettem az asztalra, miután hazaértem a díjátadóról, a másik meg az FIA-tól – árulta el Hamilton a Bildnek. – Vicces, hogy annyi trófeát nyertem és egyik sincs otthon. A serlegeket elraktároztam, de nem dobozokra gondolok a pincében, hanem egy rejtekhelyre. Nem a trófeákra vagy a rekordokra hajtok. Azért versenyzem, mert imádom. Így működöm.”

Hamilton trófeáinak egy része másolat, mivel Ron Dennis, a McLaren egykori csapatfőnöke kikötötte, hogy a csapatot illeti meg a győztes versenyzőnek járó díj is,

a brit pilóta viszont a Mercedesnél ragaszkodott ahhoz, hogy megkapja az eredeti példányokat. Ettől függetlenül azt állítja, számára nem fontos, hogy minden nap lássa a korábbi eredményei gyümölcseit. „Sok barátom szintén sportoló, és az ő trófeáik jól láthatók a számukra, de az én otthonomban nincs nyoma annak, hogy valaha is megnyertem egy versenyt.”

A 35 esztendős pilóta elárulta, szeretné egy múzeumban kiállítani a trófeagyűjteményét, elsősorban azért, hogy a rajongóival megoszthassa a sikerei relikviáit. „Talán egy fontba kerülne a belépő, amit aztán jótékony célra fordítunk, így mindenki számára előnyös lenne” – latolgatott a brit versenyző, aki elmondta, mindegyik versenyautójához is szép emlékek fűzik.

Hamilton a Magyar Nagydíjról eddig nyolc győzelmi trófeát őriz Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyszerű lenne, ha ezek is a múzeumom részei lennének. Kezdve a gokartjaimtól, aztán talán sorba állíthatnánk a versenyautóimat is az evolúció szerint, ahogy a stuttgarti Mercedes múzeumban is csinálják. Plusz, az összes overallomat és sisakomat. Hú, annyi ötletem van. Nagy projekt lesz, ki kell találnom, hogyan fogom megcsinálni, de pillanatnyilag ez most nem a legfontosabb teendőm.”