Verstappent meglepi, hogy legalább az egyik Mercedest megelőzi

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing arrives at the circuit during previews ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A pontverseny 2. helyezettje, Max Verstappen úgy véli, a konstruktőri világbajnokságot toronymagasan vezető Mercedes mindkét pilótájának előtte kellene lennie az egyéni összetettben. Már ő is kételkedik abban, hogy legalább jövőre legyőzhető lesz az ellenfél.

Egyértelműen a Mercedes az idei F1-es mezőny legjobb autója, a 2014 óta szinte verhetetlen csapat az első hat futamból ötöt megnyert, Max Verstappen mindössze a 70. Évforduló Nagydíján tudott győzedelmeskedni, ahol a címvédő autói nem remekeltek a magas hőmérsékletek és a lágy gumik összjátéka miatt.

Verstappen egyelőre bravúrosan vezet, de a győzelemhez ez is csak ritkán elég Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen viszont ettől függetlenül is figyelemre méltó teljesítményt nyújt, következetesen gyűjti a dobogós helyeket, ennek is köszönhetően egyelőre ő az egyéni pontverseny 2. helyezettje, megelőzve az idénynyitó győztesét, Valtteri Bottast. A Red Bull versenyzője szerint ez rendellenes helyzet.

– nyilatkozta a holland versenyző. – Persze, Valtterinek volt egy kiesése, de nekem is. Illetve, ő nem esett ki, hanem a pontszerző helyeken kívül zárt, úgyhogy nem szerzett pontokat. Balszerencsés volt, de én is pórul jártam az első versenyen.”

„Szerintem mindenképpen túlteljesítünk egy kissé azzal, hogy néhány verseny után a 2. helyen állunk úgy, hogy a Mercedes gyorsabb. Emellett, úgy gondolom, mindenből kihoztuk azt, amit lehet. Ennek örülök.”

A 22 esztendős pilóta ettől függetlenül nem számít arra, hogy veszélyes ellenféllé tud válni a pontverseny éllovasa, Lewis Hamilton számára. Úgy érzi, a Mercedes egyszerűen gyorsabb, ezért a Red Bull nem igazán tud kihívóvá válni, csak akkor, ha az éllovasnál rossz napot fognak ki.

Bottas eddig csak az idénynyitón tudta legyőzni Hamiltont Forrás: AFP/Joe Klamar

Verstappen elsősorban a motor számlájára írja a Mercedes előnyét, de rámutatott, hogy a tesztelés is jól sikerült a címvédőnek az előző tél során. Több bennfenteshez hasonlóan ő is aggódik, hogy a koronavírus hatására befagyasztott szabályok miatt jövőre is nehéz lesz legyőzni az ellenfelet.

„Jövőre bonyolult lehet a helyzet, mert a szabályok változatlanok maradnak, és nem lehet majd változtatni az autókon – sarkította le a helyzetet. – Aztán persze jönnek majd az új szabályok, és az új lehetőséget teremt mindenkinek” – utalt a 2022-es szezonra.