Társoldalunk:

Ricciardo: Alonso 39 évesen is gyors lesz az F1-ben

2020.08.27. 13:15

A Renault-tól távozó Ricciardo nem számít arra, hogy a helyére érkező, az F1-be két év szünet után visszatérő Alonso gyorsasága megkopott volna.

Fernando Alonso 39 évesen, két év távollét után jövőre visszatér a Forma-1-be. Mindezt a Renault színeiben teszi, amelynél két felvonást már eltöltött a karrierjében, és az elsőben érte el eddigi legnagyobb sikereit, a két világbajnoki címet.

A McLarenhez igazoló Daniel Ricciardo helyét veszi át, és az ausztrál versenyző szerint semmit sem vesztett a sebességéből. Senki se egy öreg pilótára számítson, én egy nagyon gyors Fernandót várok – jelentette ki az AS-nek. – Nem láttam, hogy mihez fog kezdeni. Tudom, hogy sokféle sorozatban indult az F1 elhagyása után, de azt nem tudtam, hogy vissza akar-e térni."

Ricciardo és Alonso 2018-ban egy sajtótájékoztatónForrás: DPPI/Dppi

Hosszabb kihagyást követően ketten folytatták F1-es karrierjüket hasonló életkorban a közelmúltban, Michael Schumacher és Robert Kubica. Mindketten árnyékai voltak hajdani önmaguknak, de ők a köztes időszakban jóval kevesebbet versenyeztek, mint Alonso. A spanyol híres arról, hogy minden körülmények között kihozza a maximumot. Utolsó évében minden alkalommal legyőzte csapattársát az időmérőn, Ricciardo szerint ez is mutatja, hogy nem kopott a tudása a kor előrehaladtával sem. A hosszútávú versenyeken és az Indy500-on ezt igazolta, bár utóbbin eredményekben mindez nem mutatkozott meg.

Ricciardo a Renault-t képesnek tartja az idén mutatott fejlődés folytatására, amivel közeledhetnek az élmezőnyhöz (amit a csapat ütemterve már korábbra vizionált), és a 2022-es szabályváltozásban is nagy lehetőségeket lát. "Úgy gondolom, a Renault hatékonyan fog fejlődni a következő években."

Ricciardo idén még a Renault-t vezeti, jövőre a McLarenhez megyForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Úgy érzi, némi szerencsével akár egy dobogós helyet is elcsíphetnek. "Kicsit közelebb kerültünk a megvalósításához idén, mert ütőképesebbek lettünk, míg a Ferrari visszaesésével új lehetőségek nyíltak meg. Lehetséges [a dobogó], de tökéletes versenyt kell futnunk hozzá" – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK