Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel akciója még Webber édesanyját is kihozta a sodrából

2020.08.26. 13:08

Sebastian Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber felidézte, hogy még édesanyja is mérges lett a német pilótára, miután a Red Bull két versenyzője összeütközött a Török Nagydíjon. Webber elismerte, ő sem volt mindig angyal a négyszeres világbajnok ellen.

Ahogy egyre fiatalabbak az F1-es pilóták, egyre többször előfordul, hogy szüleik is elkísérik őket a nagydíjakra és a helyszínen támogatják őket a siker érdekében. Sebastian Vettel és korábbi csapattársa, Mark Webber nem tartozik azok közé, akiket rendszeresen követnek családtagok a pályákra, ettől függetlenül a távolban ők is figyelik az eseményeket.

Vettel autója a törökországi ütközés utánForrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

A 2013 végén az F1-től visszavonult Webber az F1 YouTube-csatornáján elárulta, még az édesanyját is felzaklatta, amikor a versenynaptárba hamarosan visszatérő Török Nagydíjon az ausztrál pilóta és Vettel egymásnak ment, miközben a 2010-es győzelemért csatáztak a Red Bull színeiben.

„Az akkor nagyon felbosszantotta az anyámat. Azt mondta: ’istenem, ezt nem teheti veled!’ Aztán Christian [Horner] is nyilvánvalóan nagyon dühös volt. Őrületes események voltak” – emlékezett vissza Webber az isztambuli összecsapásra, amely Vettel kieséséhez vezetett, és bár inkább ő volt a hibás, a pillanat hevében a gesztusaival egyértelműen jelezte, hogy csapattársát tartotta hibbantnak.

Webber és Vettel később is többször összecsapott, nagyon híres alkalom volt a 2013-as Malajziai Nagydíj is, amely során a német pilóta az utasítás ellenére is megelőzte a csapattársát és győzött. Horner később elárulta, az eset miatt később a brit királynőnek is magyarázkodnia kellett, de a nyilvánvaló függelemsértés ellenére megértette Vettel szempontját is.

Vettel nem titkolta, hogy mi a véleménye a balesetrőlForrás: Getty Images/2010 Getty Images/Mark Thompson

„Az egyik legnagyobb bánatom, hogy vissza kellett volna tekernem a motoromat, de az ösztöneim azt súgták, hogy abba kellene hagynunk a versenyzést, mert már csak 3-4 kör volt hátra, és a küzdelemmel sokat kiveszünk az autóinkból – ismerte el Webber. – Nyilvánvaló volt, hogy azt a nagydíjat le kellett volna zárnunk.”

„Én álltam az élen, és hogy teljesen őszinte legyek, Seb a verseny elején meghozott döntések miatt volt lemaradásban, próbált megszabadulni Lewis [Hamiltontól]. Eléggé nyilvánvaló volt, hogy nem kellett volna küzdenünk egymással. Nagyon mélyen ki tudja, talán Sebastian is megbánta már, [amit tett] azon a nagydíjon. Lehet, hogy nem, nem tudom. Viszont, itt-ott, bizonyos esetekben én sem voltam éppen angyal.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK