Vágólapra másolva!
Ősztől nagyüzem kezdődik Fernando Alonso rajongói számára, a hétvégén zajló Indianapolis 500 után a kétszeres F1-es világbajnokról dokumentumfilm-sorozat és életrajzi könyv is megjelenik.

Az elmúlt két évtized egyik kiemelkedő autóversenyzője, Fernando Alonso jövőre visszatér a Forma-1-be, ahol eddigi legnagyobb sikereit aratta a 2005-ös és a 2006-os világbajnokság megnyerése, valamint 32 futamgyőzelme révén. Alonso a 2018-as szezon végén kiábrándult a sportág csúcskategóriájából, mert 2014 óta még dobogóra sem állhatott, ezért az Indianapolis 500-ra, a Le Mans-i és a Daytonai 24 órás versenyre, valamint a Dakarra ment, hogy tovább építse a pályafutását.

Alonso körül nagy felhajtást keltenek Forrás: Renault F1 Team

A cél az volt, hogy az F1-es Monacói Nagydíj trófeája után magáénak tudhassa Le Mans-t (ez kétszer sikerült is) és az Indy 500 serlegét is, erre vasárnap ismét kísérletet tesz, bár az esélyei ezúttal nem jók. A kalandos időszakot portré jellegű dokumentumfilm-sorozatban örökítette meg az Amazon Prime Video és a Mediapro Studio.

A „Fernando” című, ötrészes sorozatban a sportoló mellett feltűnik és megszólal menedzsere, Luis García Abad, testvére, Lorena Alonso, élettársa, Linda Morselli és ellenfele, Carlos Sainz is. A történet a spanyol pilóta egy évét örökíti meg, érintve az Indy 500-at, a Le Mans-i 24 órás versenyt és az idén januárban megtartott Dakar-ralit is.

– nyilatkozta a korábbi kétszeres F1-es világbajnok a szeptember 25-én megjelenő sorozatról, amelynek megjelent már egy előzetese is.

Szintén a spanyol pilótához kapcsolódik, hogy bár már 2018-ban is szó volt róla, várhatóan 2020. november 12-én jelenik meg önéletrajzi könyve „Racer” címmel.

Ennek nagy kérdése, hogy mennyit árul majd el Alonso pályafutásának számos vitás esetéről, például a McLarennél elmérgesedett kapcsolatairól a 2007-es szezonból vagy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtekről.

Ez lesz egy ideig az utolsó Indy 500-a

Előtte viszont Alonso magyar idő szerint vasárnap 19 órától az Indianapolis 500-on versenyez, ami a közeljövőben várhatóan az utolsó esélye lesz, hogy megnyerje a legendás futamot és ezzel az autósportok tripla koronáját.

Alonso egy ideig utoljára próbálkozhat Indianapolisban Forrás: James J. Black

Nemrég ő is elmondta, hogy mostanában nem számít visszatérésre, és ezt új csapatfőnöke, Cyril Abiteboul is kizárta.

„Nem, nem, nem. A nagyon egyenes válasz az, hogy alig kapok levegőt addig, amíg ki nem száll az autóból Indianapolisban – nyilatkozta a Renault csapatfőnöke. – Azt világosan leszögezhetem, hogy ha már velünk lesz, akkor egy ideig erről szó sem lehet, nem terelheti el semmi a figyelmét.”