Hamilton álmodni sem merte, hogy megdönti Schumacher dobogós rekordját

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Spanyol Nagydíj, pezsgő
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 16: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 16, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton pályafutása 156. dobogós helyezését ünnepelte, ezzel felülmúlta az eddigi rekordert, Michael Schumachert. A brit pilóta hálás a lehetőségért.

Szinte nem múlik el versenyhétvége az idén úgy, hogy Lewis Hamilton ne döntene meg valamilyen rekordot a Forma-1-ben. A Mercedes pilótája a Spanyol Nagydíj megnyerése révén megszerezte pályafutása 156. dobogós helyezését az F1-ben, ami új rekord, túlszárnyalva a legendás Michael Schumacher eredményét.

Hamilton a 156. alkalommal állhatott F1-es dobogóra Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Hamilton egyelőre hatszoros világbajnok, de nagy lépéseket tesz pályafutása hetedik címe felé, amivel szintén beállítja Schumacher rekordját, és 88. győzelme révén már csak három siker választja el attól, hogy a futamgyőzelmek terén is utolérje Schumachert. Ez a számára ideális forgatókönyv szerint akár pont a Ferrari 1000. nagydíján, Mugellóban történhet meg.

A dobogós rekord átírása kapcsán Hamilton nem igazán találta a szavakat a barcelonai sajtótájékoztatón, nagyon furcsa érzésnek nevezte, hogy megelőzte Schumachert.

– nyilatkozta a 35 esztendős versenyző. – Michael nyilvánvalóan hihetetlen atléta és pilóta volt, ezért nagyon megtisztelve érzem magam, amikor pilótaként egy lapon említenek vele, Ayrton [Sennával] és [Juan Manuel] Fangióval. Ez elég menő, és remélem, hogy a Hamilton-család is büszke” – tette hozzá.

Hamilton 2007-ben pont azután mutatkozott be az F1-ben, hogy Schumacher először visszavonult,

később, 2010 és 2012 között versenyeztek egymás ellen, de a német pilóta autója és versenyképessége sem volt már a régi, ezért ritkán fordult elő, hogy csatáztak, és nem álltak közösen dobogóra sem.

Ettől függetlenül Schumacher már Hamilton első F1-es szárnypróbálgatásai után méltatta a brit tehetséget a Sky News műsorában, 2007-ben.

„Nagyon tehetséges versenyző, látva a tavalyi GP2-es szezonját nem meglepő, hogy sikeres. Rajta tartottam a szememet, mert a csapatának tulajdonosa és menedzsere Nicolas Todt, aki nagyon szorosan kötődik hozzánk. Törökországban futólag találkoztam [Hamiltonnal], csevegtünk egy kicsit, szenzációsan versenyzett ott, úgyhogy számomra nem meglepő, hogy felbukkan és ilyen jól szerepel. Az már igen, hogy ilyen hamar ilyen következetes lett, szurkolok neki, hogy így is maradjon.”