Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton együttérez a szenvedő Vettellel

2020.08.16. 10:13

Lewis Hamilton nem leli örömét Sebastian Vettel küszködésében, hanem inkább együttérez a Ferrari négyszeres világbajnokával, aki Daniel Ricciardo szerint nem fogja bedobni a törölközőt.

A teljes Forma-1-et foglalkoztatja Sebastian Vettel idei bukdácsolása. A négyszeres világbajnok láthatóan nem tud zöld ágra vergődni a Ferrari 2020-as autójával, folyamatosan le van maradva csapattársától, a Spanyol Nagydíjon pedig zsinórban másodszor nem jutott be az időmérő edzés harmadik szakaszába. A német pilóta küszködése természetesen a riválisok figyelmét sem kerüli el. Lewis Hamilton együttérez kollégájával, míg Daniel Ricciardo biztos benne, hogy láthatjuk még a régi Vettelt.

Vettel újabb felejthető időmérőn van túlForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A hatszoros világbajnok nemrég kijelentette, hogy a Ferrari szerinte nem támogatja eléggé világbajnok pilótáját, aki emiatt nem tud megfelelően teljesíteni. Most ilyesmit nem mondott, helyette együttérzéséről biztosította korábbi nagy ellenfelét.

Láttam, hogy nehéz versenye volt legutóbb. Minden, amit tehetek, hogy együttérzek a helyzetével és igyekszem megértő lenni – nyilatkozta a brit. – Soha nem valami nagyszerű érzés, ha megmondják, hogy a csapat nem akarja veled folytatni. Amikor csatlakozol egy istállóhoz, mindent beleadsz, a teljes szívedet odaadod. De szerintem nagyszerű, ahogyan most is küzd és ahogyan továbbra is próbál segíteni a csapatnak. Ez megmutatja a remek személyiségét és a versenyzés iránti elkötelezettségét. Remélem, hogy valami igazán pozitív dolog történik vele a folytatásban."

Hamilton korábbi csapattársa, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg a Sky Sports szakértőjeként van jelen Barcelonában. Látva Vettel szombati időmérős szereplését ő a következőket mondta: „Most nagyon nehéz lehet neki mentálisan. Két ezreddel kikapni a Q3-ba kerülésért az nagyjából 10 centiméter a kör végén. Nagyon-nagyon frusztráló lehet. Szerintem jelenleg karrierje egyik legnehezebb mentális kihívásával néz szembe."

Továbbra sem találja a megfelelő egyensúlytForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A rossz szereplés miatt már olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Vettel még az év végén lejáró szerződését sem tölti ki, és szezon közben otthagyja a Ferrarit.

Daniel Ricciardo szerint azonban korábbi csapattársát nem ilyen fából faragták.

„Nem hiszem, hogy ő olyan srác, aki összegyűri a papírt és bevágja a szemétbe, aztán pedig megvonja a vállát – nyilatkozta a Renault ausztrál pilótája. – Mindent ki fog elemezni és megtalálja a módját a fejlődésre vagy a választ a kérdésre. Nem gondolom, hogy ő olyasvalaki, aki elmenekül a probléma elől. Túlságosan törődik ahhoz akár a sport iránti tiszta szeretete, akár a saját büszkesége miatt."

Ricciardo pont emiatt arra számít, hogy Vettel fel fog állni a padlóról. „Már azóta azt mondom, mióta bejelentették a szakítást a Ferrarival, hogy ha folytatni akarja és úgy gondolja, hogy olyan magas szinten képes folytatni, mint amilyenen az utóbbi 10 évben volt, akkor száz százalék, hogy maradnia kell, mert jót tesz a Forma-1-nek. A válasz tőle függ, de én arra számítok, hogy vissza fog térni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK