Társoldalunk:

A koronavírusból visszatérő Pérez a dobogót vette célba vasárnapra

2020.08.15. 19:01

Sergio Pérez kihasználná, hogy barcelonai pályán nehéz előzni, és Max Verstappent feltartva állna dobogóra a Spanyol Nagydíjon. Csapattársa, Lance Stroll elégedett az 5. hellyel, de kiemelte, Alexander Albon veszélyt jelenthet rájuk.

A pénteki szabadedzések után kevesen számítottak rá, de a Racing Point pilótái a 4. és az 5. helyen végeztek a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Kettejük közül az előző két hétvégét koronavírus-fertőzés miatt kihagyó, de mostanra már egészséges Sergio Pérez lesz az, aki Max Verstappen mellől rajtolhat vasárnap. A mexikói versenyző úgy véli, ha jól sikerül az indulás, akár a csapat történetének első dobogóját is megszerezhetik. 

Jó rajttal akár a dobogó is meglehet a Racing PointnakForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Ha a rajtnál Max elé kerülünk, akkor talán fel tudjuk őt tartani – nyilatkozta s Sky Sportsnak. – Ezen a pályán nem könnyű előzni, ráadásul holnap rengeteget kell spórolnunk.

Nyers tempóból jelenleg nem tudjuk megverni a Red Bullt, a Mercedest meg pláne nem, de ha az első körben sikerül előznünk, ki tudja, mi lesz utána.”

A gumikezelés ezúttal is kulcsfontosságú lesz, amiben az F1-es közvélemény Pérezt tartja az egyik legjobbnak. Mivel az első tíz helyezett mindenképpen a lágy keverékeken rajtol, ráadásul a szabadedzések alapján a kemény nem működik jól, könnyen lehet, hogy A 70. Évforduló Nagydíjához hasonlóan kétkiállásos versenyt fogunk látni. A 30 esztendős pilóta azonban úgy véli, ebben a tekintetben a határon vannak.

Attól függ, hogyan sikerülnek az első körök, milyen a gumik hőmérséklete, illetve a szél is fontos szerepet játszik. Utóbbi igencsak befolyásolja az egyensúlyt, valamint azt, hogy mennyit csúszkálunk. Szóval holnapig még minden nyitott.”

Lance Stroll közvetlenül csapattársa mögül, az 5. pozícióból fog rajtolni. A kanadai pilóta örül az eredménynek, de felhívta a figyelmet arra, hogy Alexander Albon a másik Red Bull-lal veszélyes lehet rájuk, valamint a magas hőmérséklet is megnehezítheti a dolgukat.

Stroll szerint hátrafelé is figyelniük kellForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Az időmérőn úgy tűnt, hogy a Red Bull gyorsabb nálunk, ezért elégedettek lehetünk az ötödik hellyel. Összességében boldog vagyok az eredménnyel, mivel jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy [az élmezőnyben] harcoljunk. Alex tempója szerintem jó lesz, ezt múlt héten Silverstone-ban is megmutatta, nekünk azonban a saját versenyünket kell futnunk, és egy jó rajt után az optimális stratégiát kell kiválasztanunk. A futam nagyon meleg körülmények között fog zajlani, ami mindenki számára kihívást jelent.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK