Társoldalunk:

Hamilton Verstappen, Bottas Hamilton elleni csatára készül a versenyen

2020.08.15. 18:43

A Spanyol Nagydíjat az első helyről váró Lewis Hamilton kemény csatára számít a harmadik helyről induló Max Verstappennel Barcelonában, miközben Valtteri Bottas már a rajtnál átugraná csapattársát.

Papírforma-eredmény született a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, hiszen az első sort a várakozásoknak megfelelően a Mercedes bérelte ki. A vasárnapi futamra azonban Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sem számít ilyen könnyű menetre, mivel úgy érzik, hogy Max Verstappen a gumikkal rendkívül jól bánó Red Bull-lal megnehezítheti a dolgukat.

A két Mercedes ma sem hagyott esélyt senkinek - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Alejandro Garcia

Hamilton összességében elégedett volt az időmérős teljesítményével, és kiemelte, hogy szerencsére az éjszaka folyamán elvégzett változtatásokkal a jó irányba léptek. A futammal kapcsolatban ugyanakkor óvatosan fogalmazott.Egyetlen körön előnyben vagyunk, de a versenytempónk egyforma a Red Bullával, úgyhogy kemény csata lesz holnap Max ellen" – mondta az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

Amikor a nagy melegben itt is kulcskérdésnek számító gumikról kérdezték, azt válaszolta, hogy ezen a téren a Red Bull ismét előnyben lehet velük szemben.Arra számítok, hogy a Red Bull kicsit jobb lesz. Egyértelműen nem lesz könnyű. Nem gondolom, hogy ugyanolyan gondjaink lesznek, mint a múlt héten, de majd kiderül. Szurkolok, hogy a keményebb keverékek majd segítenek a melegben."

Verstappen és Hamilton vasárnap közelebb lehet egymáshoz - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Albert Gea

Bottas úgy véli, hogy a hólyagosodással ezúttal nekik sem lesz gondjuk, de azért ő sem írja le Verstappent. „Szerintem kevesebb problémára számítunk, mert ez más típusú pálya, és eddig nem tapasztaltunk hólyagosodást, mint Silverstone-ban. Ha meleg van, akkor minden a túlmelegedés menedzseléséről szól. Láttuk, hogy a Red Bull erős ebben. Remélhetőleg mi jobbak leszünk benne, mint legutóbb."

Ami a két Mercedes-pilóta párharcát illeti, a finn az időmérős vereség ellenére próbált pozitív maradni. „Lewis nagyon konzisztens volt a harmadik szektorban és jobb kört ment, jobb munkát végzett ma. Természetesen ez kissé idegesítő, de a teljes képet nézem, aszerint pedig így is az első sorból indulok, ami nagyon erős csapatteljesítményre vall, erre pedig büszke vagyok, és még holnap is lesznek lehetőségeim."

Az autóból kiszállva Bottas azt nyilatkozta, hogy a rajtnál kellene dűlőre vinnie a dolgot Hamiltonnal szemben. Kérdés, hogy a porosabb oldalról indulva lesz-e erre lehetősége. „Fogalmam sincs, hogy milyen az eltérés a pálya két oldala között. Majd ki fogjuk elemezni az erről szóló jelentéseket. Egyelőre nem tudom, de remélem, hogy elég tapadás lesz ahhoz, hogy az élre álljak."

A rajtnál kapná el Hamiltont - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Albert Gea

Érdekesség, hogy Bottas először azt hitte, hogy övé a pole. „A francba, a kijelzőn az volt, hogy egy tizedet javítottam" – közölte mérnökével a levezető körében. A sajtótájékoztatón aztán tisztázta a helyzetet, és elárulta, hogy a kormányán levő kijelző esetében megesik az ilyesmi, valamint elmondta, hogy nem igazán javultak a körülmények a második Q3-as körökre, ezért fordult elő, hogy többen sem tudtak javítani az idejükön.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK