Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff nem biztos abban, hogy csapatfőnökként folytatja az F1-ben

2020.08.14. 16:01

Toto Wolff Barcelonában elárulta, továbbra sem dőlt el, hogy folytatja-e a munkáját a Mercedes csapatánál, és ha igen, milyen formában. Nem akar távozni, de középszerűvé válni sem.

Több rendezetlen ügy is érinti a Mercedes F1-es csapatának jövőjét. Toto Wolff csapatfőnök Barcelonában elárulta, az istálló jövőjét biztosító kereskedelmi megállapodás aláírását már időszerűnek tartja, a saját szerződéshosszabbítása azonban egyelőre nem dőlt el. Az osztrák üzletember már tavaly is emlegette, hogy változás állhat be a csapatvezetésben, a sajtóban felmerült, hogy a felügyelőbizottság elnökeként folytathatja a munkát, ő viszont eddig a maradásról beszélt.

Wolff minden idők legsikeresebb F1-es csapatfőnökeForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Sok tényező a maradásra ösztönöz, de ez [az életforma] megterhelő is – mondta az FIA sajtótájékoztatóján. – Nincs okom arra, hogy ne folytassam. Meglátjuk, hogy milyen szerepkörben” – tette hozzá.

„A legjobbat akarjuk tenni a csapat számára, hogy továbbra is prosperáljon. Nagyon élvezem a feladatomat, azt tervezem, hogy folytatom, de nem akarok nagyon jó helyett csupán jó munkát végezni” – nyilatkozta az üzletember, aki a megbízása mellett a csapatot működtető vállalat 30%-os résztulajdonosa is, ezért a helyzete jóval bonyolultabb egy munkaviszonynál. Wolff minden idők legsikeresebb F1-es csapatfőnöke,

a hibrid Mercedesekkel és elsősorban Lewis Hamiltonnal lényegében minden létező rekordot átírtak vagy közel kerültek ehhez. Az irányítása alatt a Mercedes példátlan sikersorozatban van, Hamilton az idén szinte biztosan beállítja Michael Schumacher egyéni rekordjait és jövőre akár meg is döntheti azokat.

Ehhez az kell, hogy Hamilton is meghosszabbítsa a szerződését, ez formaságnak tűnik, mert a brit pilóta azt mondta, még legalább három évre tervez az F1-ben és nem is lenne hova mennie a mezőnyben, de tavaly kijelentette, Wolff maradásától is függ, hogy ő folytatja-e a saját pályafutását. A csapatfőnök azonban úgy véli, a két ügy nincs feltétlenül összefüggésben.

„A legjobb dolog, amit Lewis tehet az az, ha marad, és ő is ezt akarja tenni. Nagyszerű sikereket érhet el. Hízelgő, hogy azt mondja, hogy ez azon múlik, én mihez kezdek, de neki nincs rám szüksége. Még nem hoztam meg a döntést. Az egyeztetések zajlanak, pozitívak és élvezem ezt. Nem akarom azt az érzést kelteni, hogy távozom, mert nem ez a helyzet.”

Wolff 2013-ban érkezett a csapathoz, a Mercedes 2014 óta verhetetlenForrás: Daimler AG/©Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd./Sebastian Kawka

„Most csupán olyan időszakot élek, amikor átgondolom, merre tart az F1, mi történik a koronavírussal és ennek személyes okai is vannak. Susie [a feleségem] jó helyzetben van, egy Formula E-csapatot irányít, ezért sokat van távol, én pedig az elmúlt nyolc év során nagyjából 120 nagydíjra utaztam el, és ezt most ideje átgondolnunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK