Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez szerint a Racing Point nem Vettellel, hanem vele folytatná

2020.08.14. 12:47

Hamarosan elcsendesednek azok a pletykák, amelyek szerint Sebastian Vettel a Racing Point versenyzője lesz, vélte az istálló jelenlegi pilótája, Sergio Pérez, akinek valószínűleg távoznia kellene a négyszeres világbajnok érkezése esetén.

A koronavírus-fertőzésből való gyógyulása és F1-es visszatérése alkalmával magabiztosan nyilatkozott Sergio Pérez azzal kapcsolatban, hogy a továbbiakban is a Racing Point versenyzője marad. A mexikói pilóta érvényes szerződéssel rendelkezik a 2021-es szezonra, ennek ellenére összefüggésbe hozták a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt az ülésével.

Pérez visszatért a paddockbaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer és Vettel sem tagadta, hogy a felek egyeztetnek egymással, és Pérez azt is elismerte, hogy neki kellene távoznia az istállótól, ha Vettelt leigazolnák. Egyes pletykák szerint a bejelentés már meg is történt volna, de elhalasztották Pérez betegsége miatt, és az is felmerült, hogy a mexikói pilóta szponzorpénzeket keresett hazájában a Magyar Nagydíj után, de Pérez tagadta, hogy nem családi okokból utazott haza.

Noha megerősítés senkitől sem érkezett, de az elmúlt hetek során úgy tűnt, minden jel Vettel leigazolása felé mutat, de Pérez ennek ellenére Barcelonában magabiztosan nyilatkozott. „A Sebastiannal kapcsolatos pletykákkal szerintem nem tudok mit kezdeni” – mondta. A csapattól azt hallottam, hogy mindannyian [együtt] akarjuk folytatni, úgyhogy szerintem csak idő kérdése, hogy ezek a pletykák megszűnnek.”

A 30 esztendős versenyző kijelentette, az ő helyzete „eléggé biztosnak” tűnik: „Én ilyen benyomásokat szereztem. Teljesen megbízunk a csomagunkban, és folytatni is akarjuk [a munkát]” – tette hozzá.

Vonzó lett a Racing Point autójaForrás: 2020 Pool/JOSEP LAGO/Josep Lago

Vettelt a 70. Évforduló Nagydíja során megkérdezték, mire vélhető, hogy Szafnauerrel közösen, a csapatfőnök Ferrarijában hagyta el a pályát, a csapat tulajdonosi konzorciumát vezető Lawrence Strollt pedig könyökpacsival üdvözölte, de a német pilótához hasonlóan Pérez sem csinált ügyet ebből.

„Szerintem Otmar nagyon büszke Ferrari-tulajdonos! – nyilatkozta. – Semmilyen következtetést nem vonok le ebből. Szerintem mindenki azt csinál, amit szeretne, különösen a versenyzésen kívül. A könyökpacsiról Lawrence-szel nem igazán tudok mit mondani. Én ennek nem tulajdonítok jelentőséget.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK