Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc és Vettel is bízik a Ferrari versenytempójában

2020.08.14. 19:54

Egy körön egyelőre csak Charles Leclerc elégedett a Ferrari szereplésével, de az új karosszériát használó Sebastian Vettel is úgy vélte, viszonylag jó lehet az olasz autó időmérős teljesítménye.

Az idén megszokottaknál jobban alakult a Ferrari első edzésnapja a barcelonai pályán, ami a legismertebb az F1-es csapatok körében, de Charles Leclerc rámutatott, hogy a nagy forróság miatt nehéz összehasonlítani az előszezoni teszteken gyűjtött adatokat a maiakkal. Ettől függetlenül azt tapasztalta, hogy az autója időmérős és versenytempója is ígéretes.

Leclerc számára jól indult a hétvége - GalériaForrás: AFP/Emilio Morenatti

„Az időmérős tempó jó volt, még akkor is, ha van még teendőnk és terünk is a javulásra, de meggyőződésem, hogy az időmérőn ki tudjuk majd hozni a lehető legtöbbet az autóból. Amennyiben a balansz is olyan lesz, amilyennek szeretném, akkor elég jó eredményt érhetünk el” – nyilatkozta a monacói pilóta, aki a spielbergi hibájától eltekintve eddig hatékonyan gyűjti a pontokat a csapatnak.

A Ferrari az idén az időmérőkön különösen küszködik, főleg Sebastian Vettel hajlamos kiesni a Q2-ben, de Leclerc sem tud igazán jó rajthelyeket szerezni. A futamon eddig többször kihasználta a számára kedvezően alakuló helyzeteket, és Barcelonában úgy tűnik, a tempójára is támaszkodhat. A versenyszimuláció is egészen jól ment – mondta. – „A pályán nem olyan nehéz elviselni a forróságot sem, mert ott legalább ér minket a levegő, de a garázs olyan, mintha szauna lenne! – összegzett a monacói pilóta, aki a 6. helyezett lett a második szabadedzésen, a Mercedestől 1,3 másodpercet kapott, Max Verstappentől 0,4-et.  

A Mercedes még igen távoli cél a Ferrari számára - GalériaForrás: AFP/Albert Gea

A négyszeres világbajnok Vettel az első szabadedzésen megközelítette Leclerc-t, de délután ismét lemaradt. Felemásnak nevezte a pénteki eseményeket, mert szombaton hasznosítható tapasztalatokat szerzett, de egyelőre nem tudja, hogy ez mire lesz elég az időmérőn.

„Viszonylag elégedett voltam az egykörös tempóval, még akkor is, ha délután nehezemre esett összerakni a köröket, de alapvetően jobban érzem az autót – nyilatkozta. – A versenytempó terén elvileg rendben leszünk, de persze van még teendőnk. A gumikezelés különösen kulcsfontosságú lesz, és mivel maradnak a magas hőmérsékletek, ez egyáltalán nem lesz könnyű.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK