Pérez: Hazugság, hogy nem az anyukám miatt utaztam haza

Forma-1, Spanyol Nagydíj, csütörtök, Sergio Pérez, Racing Point
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 13: Sergio Perez of Mexico and Racing Point talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 13, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Joao Beato/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez kikérte magának azokat a pletykákat, amelyek szerint szponzorokkal tárgyalni és rajongókkal szelfizni utazott haza Mexikóba, amikor elkapta a koronavírust.

A Forma-1-es pilóták közül a koronavírust elsőként és eddig egyedüliként elkapó Sergio Pérez a hétvégi Spanyol Nagydíjon visszatérhet a mezőnybe. Az elmúlt két futamot kihagyni kényszerülő mexikói pilóta minden valószínűség szerint a Magyar Nagydíj utáni hazalátogatása során fertőződött meg, amikor balesetet szenvedett édesanyját ment meglátogatni egy mexikói kórházba. Később azonban olyan pletykák is szárnya kaptak, hogy mindez csak ürügy volt a hazaúthoz. A pilóta ezeket az állításokat kikérte magának.

Pérez kitart amellett, hogy az anyukájához látogatott haza Forrás: 2020 Pool/xpbimages.com/Xpb Images

Egyes források szerint Pérez valójában Carlos Slimmel találkozni ment Mexikóba abból az okból kifolyólag, hogy nagyobb anyagi támogatást kérjen a milliárdostól, hogy így megtarthassa ülését a Sebastian Vettelt a helyére hozni szándékozó csapatában, ráadásul elővigyázatlan volt és rajongókkal is találkozott.

Amikor Barcelonában rákérdeztek erre, Pérez „profihoz nem méltónak" nevezte az ilyen kitalációkat, és azt állította, hogy az egészből semmi nem igaz.

„Ez teljes hazugság. Két napra utaztam Mexikóba, hogy meglátogassam az anyukámat, miközben minden óvintézkedést betartottam. Mindenről gondoskodtam és követtem az előírásokat. Mialatt karanténban voltam, mindenfélét olvastam.

„Itt sokan hajlamosak azt gondolni, hogy ellenállók vagyunk a vírussal szemben, de ez nincs így. Mindannyian nagyon sebezhetőek vagyunk, ezért vigyáznunk kell magunkra. Semmit sem csináltam másképp, mint bárki a paddockban. Betartottam az óvintézkedéseket, és egyszer csak megtörtént. Mialatt karanténban voltam, megtörtént egy barátommal egy másik csapatban is. Ő is azt mondta, »nézd, az én tesztem is pozitív lett.« Ez egyszerűen bárkivel megeshet. Azonban ha holnap valaki mással is meg fog, az emberek csak történeteket fognak kitalálni ahelyett, hogy az egészségük miatt aggódnának."

Nem gondolja, hogy bármit is másképp kellett volna csinálnia Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Pérez elmondta, hogy ezentúl sem fog semmit másképp csinálni, mivel a pozitív tesztje előtt is a lehető legóvatosabb volt. Éppen ezért nem is érzi magát felelősnek a történtekért. „Már ezelőtt is annyira óvatosak voltunk, hogy nem nagyon változik semmi most sem. Mindegy, hogy valaki pozitív vagy negatív, a procedúrák nagyon hasonlóak. Az óvintézkedéseket már megtettük.

Nagyon is tisztában voltam vele, hogy mi történik, szerintem egyszerűen csak nem volt szerencsém. Nem tettem semmit másképp a paddock többi részéhez képest, úgyhogy nem kívánok felelősséget vállalni ezért, mert bárki elkaphatja, csak most én voltam az, akinek nem volt szerencséje."