Társoldalunk:

Megromolhat a McLaren és a Mercedes kapcsolata a másolós botrány miatt?

2020.08.12. 10:43

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke kijelentette, a Racing Point idei autója körül kialakult vita, illetve a McLaren és a Mercedes ellenkező álláspontja nincs befolyással a két fél jó viszonyára. Mindez azért fontos, mert a wokingiak 2021-től Brixworthből kapják az F1-es motorokat.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója élesen bírálta a Mercedest másoló Racing Pointot és kijelentette, riválisuk nem csupán a fékhűtőkkel, hanem más alkatrészekkel is csalt, és mindent meg kell vizsgálni azon az autón. Nem sokkal később Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke reagált az elhangzottakra, és leszögezte, az amerikai üzletember nem ért a Forma-1-hez, ezért beszél ostobaságokat.

Mivel a McLaren a következő szezontól Mercedes-motorral versenyez, a címvédő istálló pedig egyértelműen kiáll a Racing Point mellett, a két fél nézeteltérése akár a wokingiak és a Mercedes jövőbeni együttműködésére is hatással lehet.

A McLaren jövőre Mercedes-erőforrásokra vált, ezért fontos a jó kapcsolat megőrzéseForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Toto Wolff többször is kijelentette, hogy hisz a Racing Point ártatlanságában. Mindez persze nem véletlen, hiszen a két fél jelentős mértékben együttműködött egymással, ugyanakkor állításuk szerint ezt a szabályok adta keretek között tették.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint azonban arról szó sincs, hogy emiatt megromlana a viszonyuk a Mercedesszel.

„Egyáltalán nincs harag köztünk – idézi a McLaren csapatfőnökét az Autosport. – Remek a viszonyunk Totóval, a Mercedesszel és a Brixworthben dolgozó srácokkal, akik már készülnek a következő szezonra. Végső soron ez nem a Mercedesről, hanem a Racing Pointról szól.”

A McLaren nem szeretne túl sok energiát pazarolni az ügyre, talán ezért is állt el az óvástólForrás: AFP/Getty Images/Ben Stansall

Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosa nemrég közleményben tudatta, hogy minden erejével igyekszik bebizonyítani saját maga és csapata ártatlanságát. Seidl nem volt hajlandó reagálni a kanadai milliárdos szavaira, és hozzátette, nem akar túl sokat foglalkozni ezzel az üggyel.

Nem szeretném kommentálni az elhangzottakat, mivel még benne vagyunk a jogi folyamatban

– magyarázta még azelőtt, hogy csapata bejelentette elállását az óvás lehetőségétől. – Emellett pedig fontos, hogy ne vesztegessünk túl sok energiát erre az egészre. A McLarennél tudjuk, hogyan legyünk versenyképesebbek, és én magam erre koncentrálok, a csapat nemkülönben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK