Társoldalunk:

Hamilton: A Ferrari nem támogatja eléggé Vettelt

2020.08.09. 10:01

Lewis Hamilton kiállt Sebastian Vettel mellett. A hatszoros világbajnok úgy véli, a Ferrarinál a német nem kapja meg azt a támogatást, amit kellene.

A Forma-1 utóbbi évtizedét a versenyzők közötti párharcokban nagyban Lewis Hamilton és Sebastian Vettel rivalizálása határozta meg. Ennek azonban könnyen lehet, hogy vége szakad, a négyszeres világbajnok jövője ugyanis továbbra is kérdéses, és ha nem marad a Forma-1-ben, akkor hatszoros világbajnok kollégája búcsút inthet egyik legnagyobb ellenfelének. A Mercedes pilótája azonban reméli, hogy Vettel jövőre is a mezőny tagja lesz.

Hamilton kiállt Vettel mellettForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Vettel és Hamilton között mindig is megvolt a kölcsönös tisztelet, az utóbbi években ez azonban kívülről nézve még nagyobb lett, a két versenyző minden lehetséges fórumon igyekezett hangsúlyozni, hogy mennyire tiszteli a másikat. A jelek szerint ez továbbra is így van, Hamilton ugyanis meglehetősen őszintén beszélt Vettel jelenlegi helyzetéről és arról, hogy miért nem megy neki már a Ferrarinál. Jelenleg szerintem nem kapja meg a platformot a tündöklésre. A csapata egy kicsit elhomályosítja a fényét, miközben egy pilótának olyan csapatra van szüksége, amelyik felemeli. Támogatnotok kell egymást" – nyilatkozta a hatszoros világbajnok a német Sky-nak.

A Ferrarit az év végén elhagyó német jövője még kérdéses, de minden jel arra utal, hogy a jövőre az Aston Martinná váló Racing Pointhoz szerződhet.

A tavalyi Mercedest lemásoló istálló Hamilton szerint ideális lenne Vettelnek, így reméli, hogy összejön az ügylet.

„Izgatott vagyok a jövője miatt. Őszintén remélem, hogy a Racing Ponthoz tud igazolni. Az ő tervükben és autójukban van potenciál, neki meg van esélye elvezetni őket valahova. Még nem végzett" – mondta Vettelről a brit.

Vettelnek nagyon nem megyForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Nem csak Hamilton van azon a véleményen, hogy Vettel és a Ferrari kapcsolata már nem az igazi. A maranellóiakkal 1996 és 1999 között versenyző Eddie Irvine is úgy érzi, hogy hiába van szerződése a szezon végéig, mindenkinek jobb lenne, ha Vettel már most távozna. Én kifizetném Sebastian Vettelt. Hiba őt a szezon végéig megtartani. Ha rajtam múlna, én kifizetném és elengedném – nyilatkozta az ír az olasz Il Fogliónak. – A Ferrarin mindig hatalmas a nyomás. Hogy ideálisan lehessen együtt dolgozni egy pilótával, ahhoz nyugalomra van szükség, de amikor egy versenyzőnek már a kezében van a kilincs, akkor sosincs nyugalom."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK