Társoldalunk:

Vettel a kiesés után: Rosszabb körökkel is értem már el jobb eredményt

2020.08.08. 17:04

Ismét csak az egyik Ferrari tudott bejutni a Q3-ba, ráadásul a második silverstone-i hétvége időmérőjén Charles Leclerc és Sebastian Vettel is küszködött az autójával. A vasárnapi esélyeiktől sem várnak sok jót.

Az idei második silverstone-i időmérőn sem szerepeltek jól a Ferrarik, ráadásul az Ausztriában látottakhoz hasonlóan nem javult, hanem romlott a Scuderia autóinak versenyképessége. Charles Leclerc mindössze a 8. helyezett lett, csapattársa, Sebastian Vettel pedig a 12. helyen kiesett a Q2-ben.

Vettel kiesett a Q2-ben - GalériaForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A Ferrari látszólag mindent megpróbált, de Vettel a múlt hétvége után továbbra sem tudja elkapni a fonalat. A csapatrádión azt mondta, mindent kihozott az autójából, majd az F1 hivatalos riporterének elismerte, kifogyott a válaszokból azzal kapcsolatban, hogy mi okozhatja az idei lemaradását. A Sky Sportsnak is megerősítette, hogy nem a köreiben keresi a hibát.

„Mindig optimista vagyok, úgyhogy amennyire csak tudom, próbálom magam alaphelyzetbe állítani holnapra, de azt gondolom, a múlt hét után is itt tartunk. Nem tudtunk előrelépést tenni, sok mindent kipróbáltunk az autón. A pozitívumok tekintetében elmondhatom, hogy elégedett voltam a köreimmel, úgy éreztem, kihoztam belőlük mindent. Sokkal rosszabb körökkel is zártam már sokkal jobb eredményekkel, úgyhogy ezzel elégedett vagyok.”

Vettel egyelőre 4:1 arányban vesztésre áll Leclerc-rel szemben az idei időmérőkön, de a monacói pilóta sem lelte sok örömét a szombati eseményekben. Kijelentette, a múltheti szerencse után nem számít újabb dobogós helyezésre Silverstone-ban.

Leclerc igyekezetét sem koronázta siker - GalériaForrás: AFP/Frank Augstein

„Nem lepett meg, szerintem kicsit valósághűbb most a kép a számunkra – utalt az eredményre. – Nagyobb küszködés most vezetni, különösen a lágyabb gumikkal, az autónk úgy tűnik, durvábban kezeli őket. Egy rendes kört sem tudunk menni velük, a Q3-ban az utolsó szektorban már visszaesett a teljesítmény és elég sok időt vesztettem. Nem sokat lehet most tenni, ez van.”

„A stratégia tényező lehet, de nem kellene holnap dobogós helyet várnunk. Küszködésre számítok, gyengeségünk a gumikezelés, és látva a hétvégi gumikopást, nehéz dolgunk lesz.”

A Ferrari a konstruktőri világbajnokság 4. helyén várja a második silverstone-i futamot 43 ponttal, az első négy forduló során 103 ponttal szereztek kevesebbet a listavezető Mercedesnél, és csak 11 ponttal előzik meg az 5. helyezett Renault-t.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK