Társoldalunk:

Verstappen szoros csatára számít, csak nem a Mercedesszel

2020.08.07. 19:22

A Red Bull továbbra is egyversenyzős csapat benyomását kelti, mivel Alexander Albon a Brit Nagydíj után a Forma-1 70. évfordulós nagydíját is küszködve kezdte. Max Verstappen szerint nem most fogják megverni a Mercedeseket.

A Mercedeshez hasonlóan a Red Bull is tulajdonképpen ott folytatta Silverstone-ban, ahol egy héttel ezelőtt abbahagyta. Max Verstappen a második szabadedzésen a negyedik lett (Ricciardo sorolt be közé és a két Mercedes közé), miközben Alex Albon továbbra is szenvedett és csak 11.-ként zárt. A holland pilóta nem is várta, hogy egy hét alatt eltüntetik a különbséget a Mercedeshez képest, csapattársa pedig már annak is örülne, ha előbbre tudna jönni a mezőny sűrűjéből.

Rendben volt a nap, nem volt rossz, de még mindig szenvedek kicsit az autóval – értékelt a Brit Nagydíj hétvégéje alatt csak küszködő, látszólag továbbra is csak szenvedő Albon a Sky Sportsnak. – Úgy érzem, hogy fejlődtünk, csak közben a többiek is gyorsnak tűnnek, úgyhogy holnap erősebben kell visszatérnünk."

Alon helyzete továbbra sem irigylésre méltó - Galéria!Forrás: Getty Images,/2020 Getty Images/Mark Thompson

A thai-brit pilóta kitért arra, hogy a Pirelli eggyel lágyított a keverékeken a múlt héthez képest, ez pedig mindenkinek megnehezítette a dolgát, a második szabadedzés végén látott hosszú etapokon látványosan szemcsésedtek az abroncsok. Ez nem volt valami nagyszerű döntés a Pirellitől, mert a gumik nem gyorsak, és a lágy túl lágy ehhez a pályához. Meglátjuk, hogy a többiek mit mondanak, de ma gyorsabb volt a közepes és a kemény keverék" – vélekedett Albon, aki szerint nagyon fontos lesz, hogy az időmérőn miként sakkoznak majd a gumikkal, mert a közepes és a kemény keverékből nincs elég szettjük, miközben a lágy már egy körön sem elég jó.

Verstappennek jobb napja volt, az elé befurakodó Renault-t leszámítva továbbra is ő a Mercedesek legfőbb üldözője.

Ugyanakkor tudja, most sincs sok esélyük elkapni a címvédőt.

„Mindent elvégeztünk, amit a mai napra kijelöltünk, úgyhogy ezzel meglehetősen elégedett vagyok, összességében minden rendben volt. A múlt héten nagy volt a lemaradásunk a Mercedeshez képest, úgyhogy normális, hogy nem tudjuk varázsütésre megváltoztatni ezt néhány nap alatt, de megtesszük, ami tőlünk telik."

Verstappen szerint a gumik nem sok mindent befolyásolnak - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Will Oliver

„Kipróbáltunk néhány dolgot az autóval, némelyik elég jól működött, de természetesen este még rendesen ki kell elemeznünk az adatokat. Szerintem elég szoros lehet az időmérő a mögöttünk levőkkel, de aztán a versenyem ismét unalmas lehet" – utalt arra, hogy egy hete végig senkitől sem zavartatva autókázott a harmadik helyen, majd a végén Bottas defektje miatt előrelépett a második pozícióba.

Ami a gumikat illeti, a hólyagosodás és a lágy keverék alkalmatlansága akár váratlan eseményekkel is kecsegtethetne, Verstappen szerint azonban minden marad olyan, amilyen eddig volt. „A lágyabb gumi nagyon kopott ma, szerintem szinte lehetetlen lesz egy kiállással végigmenni. Sok két kiállásos stratégia várható, de nem számítok arra, hogy a keverékek változtatása miatt megváltoznak az erőviszonyok" – nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK