Társoldalunk:

Többet remél a közepes gumitól a nem valami versenyképes Ferrari

2020.08.07. 21:05

Egyelőre nem találja a tempóját a hétvége további részében meghatározó szerepet kapó közepes keverékű abroncsokon a Ferrari, amin mindenképpen változtatni szeretne. Sebastian Vettel most nem szenved annyira, mint egy hete, de azért továbbra sem az igazi az autója.

A pénteki edzésnapból mindig nehéz jósolni, Charles Leclerc szavai azonban arra engednek következtetni, hogy a Ferrarinak javulnia kell, ha ismét dobogóra szeretne állni Silverstone-ban. A monacói pilóta a gumikkal való bánásmódot emelte ki, mint a legfőbb területet a fejlődésre, miközben Sebastian Vettel szerint apróságokon kell változtatniuk az előrelépés érdekében.

Leclerc-t a két Mercedes, a két Racing Point, az egyik Renault és az egyik Red Bull előzte meg a második szabadedzésen, hátránya pedig 1,2 másodperc volt az élen záró Hamilton mögött. A múlt hétvégén csak szenvedő Vettel továbbra is le volt maradva csapattársától, 1,6 másodperces lemaradással csak a 14. helyen zárt délután.

Van tennivaló a Ferrarinál - Galéria!Forrás: Getty Images,/2020 Getty Images/Mark Thompson

Noha Vettel valamivel jobban érezte magát az autóban, mint a Brit Nagydíj során, azért még mindig nem az igazi számára az SF1000-es.

Kipróbáltunk ma néhány dolgot és összességében egy kicsit elégedettebb vagyok, mint a múlt héten, de jelenleg így sem vagyunk valami versenyképesek. Meg kell néznünk az adatokat, hogy lássuk, mind dolgozhatunk – mondta a négyszeres világbajnok. – A lágy gumikon az autó jó az első körben, utána azonban nehezebbé válik a vezetése. Próbáltuk tartalékolni a keményebb keverékeket a versenyre. Majd meglátjuk, hogy hol leszünk az időmérőn, aztán meghatározzuk a stratégiát a versenyre. Van néhány kulcsterület, amelyen meg kell próbálnunk javítani az autón. Ezek valószínűleg kis dolgok, de remélhetőleg versenyképesebbé tesznek minket."

A motorhibáról Vettel csak annyit mondott, hogy „nagyon hirtelen történt."

Az okokat egyelőre ő sem tudja, mivel a motort el kell küldeni Maranellóba elemzésre. A Ferrari közleménye szerint büntetést nem fog kapni a német pilóta, mert csak motort kell majd cserélni az autójában,

amiből az egy szezon során büntetlenül felhasználható két egységből a másodikat szerelik be a Ferrariba.

Jöhet a motorcsere - Galéria!Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Leclerc mindkét edzésen gyorsabb volt Vettelnél, a délutánja azonban így sem volt teljesen sima, a holnapi időmérőn valószínűleg előnyben részesített közepes keverékkel pedig nem igazán sikerült megbarátkoznia. „Nem volt rossz napunk, bár kicsit nehezebben alakult, mint a múlt hét péntek. Azon dolgozunk, hogy megértsük a gumik működését, mivel a közepes és a lágy között elég nagy a tapadásbeli különbség. Előbbin elég lassúak vagyunk, ami szokatlan számunkra. Nem az autó egyensúlyával van a gond, hanem a teljesítménnyel, ami a közepeseken nem olyan jó, mint amennyire reméltük" – ecsetelte a monacói pilóta.

Leclec elmondta azt is, hogy a céljuk az időmérőn, hogy közepes gumikon jussanak tovább a Q2-ből, de szerinte ezzel nem lesznek egyedül. A futamra változatos stratégiákat jósolt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK